ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Φυσικά και οι πιθανότητες της παραμονής του ισπανού τεχνικού στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας είναι περισσότερες. Όχι τόσο επειδή δεσμεύεται ο Βαλβέρδε με συμβόλαιο, καθώς αυτό είναι για έναν συν έναν χρόνο και όχι καθαρά διετές όπως αρχικά διέρρευσε από την πλατεία Αλεξάνδρας. Απλώς ο νυν τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έχει αποδείξει ότι αναγνωρίζει και σέβεται όσους του στέκονται και τοποθετεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ σε αυτήν την κατηγορία.
Όπως επίσης ο Βαλβέρδε δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη συμπεριφορά των οπαδών και κυρίως των οργανωμένων. Αρκετές φορές, άλλωστε, τους έπλεξε το εγκώμιο και, όπως λένε όσοι τον ξέρουν, τέτοια σχέση δεν ανέπτυξε ούτε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Από την άλλη πλευρά της ζυγαριάς, ωστόσο, μπαίνουν κάποια ιδιαίτερα σημαντικά πράγματα για τον ισπανό τεχνικό. Πρώτα απ’ όλα η οικογένειά του και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και πολλές φορές τον υποχρεώνει να βάλει σε δεύτερη μοίρα τη δουλειά του, παρά τις φιλοδοξίες του. Επίσης τον εξιτάρει η προοπτική επιστροφής του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και η αποκατάσταση του προφίλ του που δέχθηκε καίριο χτύπημα από την περιπέτειά του στη Βιγιαρεάλ.
Μια άλλη παράμετρος που εξετάζει ο Βαλβέρδε αφορά στις ελληνικές συνήθειες.
Με δύο χρόνια στη χώρα μας έχει αντιληφθεί πόσο εύκολα αποθεώνουμε κάποιον και με τι ευκολία τον απομυθοποιούμε. Κάτι που διαπίστωσε και με τον τρόπο που τον μεταχειρίστηκαν φέτος κάποια ΜΜΕ. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο περιβάλλον του, ο προπονητής του Ολυμπιακού ενοχλήθηκε αφάνταστα όταν έμαθε ότι σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων αναφέρθηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι Εσπανιόλ και Βιγιαρεάλ και τον προέτρεπαν να καταλάβει σε ποια ομάδα δουλεύει. Τον προβληματίζει, λοιπόν, η επόμενη μέρα, αν κάτι δεν πάει καλά για τον Ολυμπιακό.
Στον Πειραιά, βέβαια, δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο αποχώρησης του Βαλβέρδε. Είναι όλοι ικανοποιημένοι από τη δουλειά του, ξέρουν ότι ο κόσμος τον θέλει και παράλληλα του βγάζουν το καπέλο, διότι ασχολείται όλη την ημέρα με την ομάδα. Κάτι που δύσκολα συμβαίνει με ξένο προπονητή. «Είναι κύριος με όλη τη σημασία της λέξεως», λένε στην ΠΑΕ για τον ισπανό τεχνικό.
Ίδιας σχολής ο αντικαταστάτης
Αν, πάντως, κάτι δεν πάει καλά και ο Βαλβέρδε αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του, ένα είναι βέβαιο. Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να τον αντικαταστήσει με ισπανό τεχνικό. Έτσι, η ομάδα θα έχει μια συνέχεια και δεν θα υποχρεωθεί να αλλάξει στυλ παιχνιδιού και αγωνιστικό πλάνο. Επειδή, μάλιστα, ακούστηκε ως πιθανος προορισμός του Βαλβέρδε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, αυτόματα το όνομα του Χοακίν Καπαρός προστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων αντικαταστατών. Στην ίδια λίστα, μάλιστα, αναφέρεται και το όνομα του Κίκε Φλόρες, ο οποίος μόνιμα απασχολεί τους «ερυθρόλευκους» την τελευταία τριετία. Ο Μαρινάκης, πάντως, θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να διατηρήσει τον Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τον έχει χρίσει, άλλωστε, αφεντικό της ομάδας και στο προεδρικό περιβάλλον ισχυρίζονται ότι «μόνο με αυτόν μπορεί και κοιμάται ήσυχος». Οι πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον Μαρινάκη να προτείνει στον Ισπανό την επέκταση της συνεργασίας τους για άλλα δύο χρόνια και να του ρίχνει στο τραπέζι ένα σεβαστό ποσό για την απόκτηση των παικτών που θα επιτρέψουν και στον Βαλβέρδε και στον Ολυμπιακό να διεκδικήσουν την ευρωπαϊκή διάκριση μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ.


Σχολιάστε εδώ