στα ενδότερα των ομάδων

=Επέστρεψε στην ποδοσφαιρική ζωή του τόπου ο Κώστας Μακρής, αλλά αυτήν τη φορά ως εν δυνάμει ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αμέσως πήρε σβάρνα τα ΜΜΕ και έδωσε το στίγμα του για το πώς σκέφτεται το ενδεχόμενο να επενδύσει στην Ένωση.
=Από την Πάτρα, πάντως, επικοινωνούσαν αρκετοί δημοσιογράφοι με συναδέλφους τους στην Αθήνα και έλεγαν ότι με τον Μακρή θα αποκτήσει ζωή το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Ο Ελληνοαυστραλός χαίρεται την επαφή του με τα ΜΜΕ, την απολαμβάνει και την επιζητά.
=Κάποιοι, εντός της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ έλεγαν ότι θα αναβιώσουν εποχές Τροχανά. Τόσο συχνές θεωρούν ότι θα ʼναι οι δημόσιες τοποθετήσεις του Μακρή, εάν αναλάβει το τιμόνι του «Δικέφαλου».
=Ο κυρ Μιχάλης, βέβαια, δύσκολα μπορεί να χάσει την πρώτη θέση. Κυρίως επειδή, εκτός των άλλων, ήταν και… πολυγραφότατος, με συνέπεια να βγάζει πολυσέλιδες ανακοινώσεις που εμπεριείχαν και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
=Το πρόβλημα της ΑΕΚ, πάντως, δεν είναι ο Μακρής. Αντίθετα, κάθε επιχειρηματίας που έχει τη διάθεση να βάλει κάποια χρήματα, αυτόματα γίνεται εν δυνάμει σωτήρας της Ένωσης, καθώς το μέλλον της διαγράφεται αβέβαιο.
=Στην ποδοσφαιρική πιάτσα είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μόνο με θαύμα θα καταφέρει η ΑΕΚ να πάρει άδεια για τη συμμετοχή της στις διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Έστω και αν διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι «δεν μπορούν να τα βάλουν με την ΑΕΚ» και δείχνουν ότι ποντάρουν στη δύναμη του κόσμου.
=Η ουσία είναι ότι ο «Δικέφαλος» βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ίσως σε χειρότερη κατάσταση και από το 2004, όταν ανέλαβε να τη βγάλει από το αδιέξοδο ο Ντέμης Νικολαΐδης.
=Διότι τότε υπήρχε όραμα, το οποίο συσπείρωσε τον κόσμο, ενώ τώρα το μόνο που διαπιστώνει κάποιος, σύμφωνα με όλες τις αθλητικές εφημερίδες, είναι μια διαρκής προσπάθεια των εμπλεκομένων να φορτώσουν αλλού τις ευθύνες. Γι’ αυτό βράζει ο κόσμος!
=Η συντριβή από τον Ολυμπιακό ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε την οργή. Ακούγεται, μάλιστα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών θα αντιδράσει στον τελικό Κυπέλλου και εφόσον κατακτήσουν οι «κιτρινόμαυροι» το τρόπαιο.
=Εκείνη την ημέρα θα εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τα έξι γκολ από τους «ερυθρόλευκους». Έστω και αν κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να αντιδράσουν αμέσως, αρχής γενομένης από το εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο, δηλαδή την ίδια ομάδα που θα βρουν αντίπαλο και στον τελικό.
=Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός κατάφερε να βάλει απέναντί του και τους οπαδούς και τους παίκτες, αλλά και τους διοικούντες την ΠΑΕ.
=Οι οπαδοί τον κατηγορούν ότι έκανε αλχημείες σε ένα ματς που δεν επιτρεπόταν από την ιστορία της ΑΕΚ να γνωρίσει τον διασυρμό. Θεωρούν, μάλιστα, ότι γνώριζε τη σημασία του αγώνα, αλλά υποστηρίζουν πώς νοιάστηκε μόνο για το πώς θα έκανε ο ίδιος δημόσιες σχέσεις με τους παίκτες που έφερε τον Γενάρη.
=Στα αποδυτήρια λένε ότι έχει χωρίσει τους ποδοσφαιριστές σε παιδιά και αποπαίδια. Αναφέρουν, μάλιστα, ως επιχείρημα τον Μανωλά, ο οποίος έγινε στόχος επειδή ο Χιμένεθ άρχισε να τον χρησιμοποιεί στο δεξί άκρο της άμυνας, αν και έχει δείξει ότι δεν είναι αυτή η θέση του.
=Οι παράγοντες θεωρούν ότι ο Χιμένεθ επιδιώκει με διάφορους τρόπους την απόλυσή του, ώστε να πάρει αποζημίωση και να επιστρέψει έγκαιρα στην πατρίδα του, όπου έχει προτάσεις από κάποιες ομάδες της Πριμέρα και της Σεκούντα Ντιβιζιόν. Γι’ αυτό και εκνευρίζονται που τον ακούν να φορτώνει δεξιά και αριστερά τις δικές του ευθύνες.
=Τη μία κατηγορεί τους παίκτες και την άλλη χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για τη συντριβή από τον Ολυμπιακό τα συνθήματα που φώναζε ο Σταύρος Αδαμίδης εις βάρος των «ερυθρολεύκων» μετά την επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» από την Τούμπα. «Φταίμε όλοι, αλλά ποτέ ο Χιμένεθ», λένε στην ΑΕΚ κι έχουν δίκιο.
=Μέχρι και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς άρχισαν να αναπολούν κάποια στελέχη της ΠΑΕ.
=Με τον 63χρονο Σέρβο, άλλωστε, κοιμόντουσαν ήσυχοι, διότι ουδέποτε έστρεφε τον κόσμο προς τη διοίκηση ή τους μετόχους.
=Είναι βέβαιο λοιπόν ότι ο Χιμένεθ δεν πρόκειται να μείνει στην ΑΕΚ την επόμενη σεζόν. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με αρκετούς παίκτες, ανεξάρτητα με το ποιοι θα βρίσκονται στο τιμόνι της ΠΑΕ και ποιος θα κάθεται στον πάγκο.
=Αλλαγές στο ρόστερ θα έχει και ο Ολυμπιακός. Με πρώτο τον Ντουντού, για τον οποίο σας έγραψε από τις αρχές του χρόνου ο διπλανός και στη συνέχεια ακολούθησαν τα καθημερινά αθλητικά φύλλα.
=Στην πόρτα εξόδου από το Λιμάνι βρίσκονται επίσης οι Ρόμενταλ, Ζαϊρί, Ραούλ Μπράβο και ενδεχομένως οι Πάντελιτς, Μέλμπεργκ. Ο Δανός και ο Σέρβος, πάντως, έχουν συμβόλαια και το διαζύγιο μαζί τους μόνο εύκολη περίπτωση δεν θεωρείται.
=Ερωτήματα γεννά και η περίπτωση του Πάρντο. Ο Βελγοϊσπανός θα μείνει, αλλά στον Ολυμπιακό αρχίζουν να σκέφτονται μήπως προχωρήσουν στην απόκτηση δύο τερματοφυλάκων.
=Καταλαβαίνει ο καθένας ότι περικοπές θα γίνουν σε όλες τις ομάδες. Όπως άλλωστε ακούγεται στην παραγοντική πιάτσα, μόνο τρεις ομάδες είναι απόλυτα συνεπείς στις πληρωμές τους και δεν καθυστερούν ούτε μέρα τους μισθούς σε παίκτες και προπονητές.
=Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι πρόκειται για μικρομεσαίες ομάδες. Η μία είναι ο Πανσερραϊκός, η άλλη η Ξάνθη και έπεται ο Ολυμπιακός, αλλά όχι του Πειραιά, μα εκείνος του Βόλου.
=Η ομάδα της Μαγνησίας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων μετά την απόφαση του Μπέου να δώσει τις μετοχές του. Κυκλοφορεί, πάντως, στην πιάτσα των παραγόντων ότι ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ βρήκε ήδη τον διάδοχό του.
=Στους ρυθμούς του Σάκη Τσιώλη κινούνται όλα στον Άρη. Ο Θεσσαλός έχει καταφέρει μέσα σε 20 μέρες να κερδίσει τους πάντες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο λόγος του είναι νόμος.
=Ακόμα και στελέχη των «κίτρινων» που βρίσκονται σήμερα στην αντιπολίτευση και εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την προεδρία της ΠΑΕ, με τον Τσιώλη θα πορευθούν εάν εξασφαλίσουν την ψήφο των μελών της λέσχης. Του έστειλαν, μάλιστα, το σχετικό μήνυμα και έτσι ο Καρδιτσιώτης άρχισε ήδη τον σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο.
=Στο επίκεντρο των εξελίξεων θα βρεθεί και ο Πανιώνιος. Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης θα εμφανιστεί νέος επενδυτής και στην πλατεία ακούγονται αρκετά σενάρια.
=Όλες οι ενδείξεις, πάντως, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι «κυανέρυθροι» θα επιστρέψουν στο παρελθόν. Τώρα αν θα μπει στην ΠΑΕ ο Κούβελος, όπως ακούστηκε, ή αν θα γυρίσει ο Μπέος εφόσον απεμπλακεί από τον Ολυμπιακό Βόλου, είναι κάτι που δεν μπορεί να πει κάποιος μετά βεβαιότητας.
=Εκκαθαρίσεις θα γίνουν και στην Καβάλα. Οι «αργοναύτες» φαίνεται ότι χάνουν για άλλη μία χρονιά το τρένο των πλέι οφ και ο Μάκης Ψωμιάδης ετοιμάζεται, κατά την προσφιλή τακτική του, να πάρει σκούπα, εάν μείνει στην ομάδα της Μακεδονίας.


Σχολιάστε εδώ