Σκέψεις για λουκέτο στο ημερήσιο «Έθνος»

Ήδη, η άγρια αντιπαράθεση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο «Έθνος» κατέληξε στην κήρυξη απεργίας την Πέμπτη, που τελικά κρίθηκε από τα Δικαστήρια καταχρηστική και δεν έγινε, και έτσι κυκλοφόρησαν το «Έθνος» και οι άλλες δύο εφημερίδες του Ομίλου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με καλές πληροφορίες, υπάρχει προβληματισμός στην ιδιοκτησία για το αν θα συνεχιστεί η έκδοση του ημερήσιου φύλλου.

Κατά τις ίδιες πηγές, η απόφαση για αναστολή της ημερήσιας έκδοσης του «Έθνους» δεν θα πρέπει να αποκλειστεί…

Και να διατηρηθεί, ενισχυόμενο, το κυριακάτικο φύλλο.

Μια δεύτερη σκέψη, με αφορμή την αντίδραση στην κατάργηση της πρόσθετης αμοιβής, που είναι συν 75%, για την εργασία της Κυριακής, είναι το κλείσιμο του σαββατιάτικου φύλλου. Εκτός κι αν γίνει δεκτή η αντιπρόταση του Μπόμπολα για 0,75 συν ένα ρεπό, δηλαδή εργασία 5 ημερών.

Ποια τελικά θα είναι η απόφαση της

ιδιοκτησίας είναι άγνωστο μέχρι στιγμής.

Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα για την «Ημερησία» και την αθλητική εφημερίδα του Ομίλου, «Goal».

Και απολύσεις

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ξανάνοιξε και το θέμα των απολύσεων!

Ήρθαν στα χέρια…

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στο «Έθνος» την περασμένη Τρίτη οι εργαζόμενοι ήρθαν στα χέρια. Ο διευθυντής της εφημερίδας Θ. Τσεκούρας με επιστολή του γνωστοποίησε πως υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος της ΕΣΗΕΑ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο «Έθνος» Ιωάννα Ηλιάδη και στην «Ημερησία» Γιώργος Παυλόπουλος τον εγκάλεσαν λέγοντας πως θα έπρεπε να το είχε κάνει εξαρχής, πριν γίνει διευθυντής και προχωρήσει σε απολύσεις.

Σε επιστολή του προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο Θανάσης Τσεκούρας γράφει μεταξύ των άλλων:

«Με τη συμπεριφορά σας λειτουργείτε ως περιφερόμενοι ”νεκροπομποί” και ”νεκροθάφτες” ΜΜΕ, αγνοώντας τόσο τα δραματικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω της πρωτοφανούς κρίσης, το σύνολο των ΜΜΕ, όσο και αδιαφορώντας για τις τιτάνιες προσπάθειες επιβίωσης που γίνονται σε πολλά από αυτά. Αλλά πώς να τα μάθετε όλα αυτά; Όταν η πλειονότητα των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (πλην εξαιρέσεων) συντίθεται από βετεράνους και απόμαχους της δουλειάς, από συνταξιούχους, από κρατικοδίαιτους και κομματικοδίαιτους ”δημοσιογράφους”, από επαγγελματίες συνδικαλιστές και από ”επαναστάτες του γλυκού νερού”. Προφανώς δεν είναι άσχετη με τη σύνθεση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η πρωτοφανής απαξίωση και οι λοιδορίες με τις οποίες σας αντιμετωπίζει η πλειονότητα των μάχιμων δημοσιογράφων. Ως μια νομενκλατούρα, παρωχημένη, ανίκανη, εκτός τόπου και χρόνου, εκτός πραγματικότητας, αδιάφορη για όλα πλην των ιδιοτελών συνδικαλιστικών συμφερόντων της.

Το τελευταίο διάστημα είναι ορατή, και διά γυμνού οφθαλμού ακόμη, η ”επιχείρηση στοχοποίησης” συγκεκριμένων ΜΜΕ από εσάς, μεταξύ των οποίων και η ιστορική εφημερίδα ”ΕΘΝΟΣ” την οποία έχω την τιμή να διευθύνω.

Δέον να σημειωθεί ότι αυτή η επαναλαμβανόμενη ”επαναστατική γυμναστική” δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Γιατί η πλειονότητα των δημοσιογράφων του ”ΕΘΝΟΥΣ” σάς θεωρεί ”στημένους” και γραφικούς».


Σχολιάστε εδώ