Ρεσιτάλ Αντώνη στις Βρυξέλλες

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της πολιτικής του σταδιοδρομίας έζησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, όπου έμεινε για μία εβδομάδα. Μετέχοντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαβουλεύσεις με βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την οικονομία (Μπέγκε, Λαμασούρ, τον πολωνό Επίτροπο για τους προϋπολογισμούς Λεβαντόφσκι, τον γάλλο πρόεδρο της ομάδας του Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ).
Τη μεγάλη όμως τρίπλα ο Αντώνης Σαμαράς την έκανε την Τρίτη, όταν προς γενική έκπληξη όλων είχε συνάντηση 40 λεπτών με τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας Μάρτιν Σουλτς, στο γραφείο του. Δεδομένου ότι ο τελευταίος θα είναι ο προσεχής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο του ανέπτυξε τις θέσεις του ως αντιπολίτευση στον Γιώργο Παπανδρέου και την ορθότητα των δικών του θέσεων στο Μνημόνιο, αλλά απέσπασε και συγχαρητήρια από τον Σουλτς για την ειλικρινή του στάση.
Μεγάλη απήχηση έχει στο ΕΛΚ
Ο μύθος ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί το μαύρο πρόβατο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατέρρευσε, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ χειροκροτήθηκε δύο φορές στον λόγο και στη δευτερολογία του, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο, που τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας μετά την κατάρρευση του σοσιαλιστή Σόκρατες και της κυβέρνησής του, του ευχήθηκε ανάλογη πορεία. Το ίδιο έκανε και ο ισπανός πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος Ραχόι ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά: «Είναι η σειρά του Κοέλιο να γίνει πρωθυπουργός, μετά θα έρθουμε εμείς στην Ισπανία και σύντομα ο τρίτος της παρέας θα είσαι εσύ, για την Ελλάδα».
Ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόταν στις Βρυξέλλες από τους Μιχελάκη, Μηταράκη, Μουρμούρα, Σταϊκούρα, Λαζαρίδη και τον γενικό γραμματέα εξωτερικών θεμάτων της ΝΔ Σταύρο Παπασταύρου.


Σχολιάστε εδώ