Πού κολλάνε οι μέτοχοι του ΠΑΟ για να κάνουν νέες επενδύσεις

Όπως αποκαλύψαμε και την προηγούμενη Κυριακή, οι βασικοί πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί το «τριφύλλι» είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Οι δύο μεγαλομέτοχοι δείχνουν διάθεση να εγγυηθούν για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους τίτλους. Έστω και αν το εγχείρημα είναι δύσκολο, αν βάλει κάποιος κάτω τα δεδομένα.
Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας καθιστά εξαιρετικά δαπανηρή τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας. Αν και οι δύο παράγοντες έχουν αποδείξει ότι δεν υπολογίζουν τα χρήματα μπροστά στην πρόοδο του Παναθηναϊκού, η ορθή διαχείριση της κρίσης είναι επιτακτική ανάγκη για μια ομάδα ιδιαίτερα επιβαρυμένη την τελευταία τριετία και με ημερομηνία λήξεως. Η τελευταία παράμετρος είναι σημαντική και μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. Γιατί πέρα από τις όποιες κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ γίνουν αυτό το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί νέο αίμα και το 2012. Ουσιαστικά, δηλαδή, χρειάζεται το χτίσιμο της ομάδας από την αρχή, καθώς οι επενδύσεις του πολυμετοχικού σχήματος δεν είχαν λογική και ξοδεύτηκαν χρήματα χωρίς πλάνο. Με συνέπεια να απαιτούνται τώρα νέα κεφάλαια για να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος. Οι δύο βασικοί μέτοχοι δεν έχουν διάθεση να πληρώσουν τα σφάλματα άλλων. Μα παράλληλα δεν μπορούν να αφήσουν και τον Παναθηναϊκό στον αέρα. Γι’ αυτό και στο περιβάλλον τους λένε με νόημα ότι «στο τέλος θα κάνουν ό,τι τόσα χρόνια: θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και θα πληρώσουν τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων, δηλαδή, εκείνης του Νικόλα Πατέρα».
Ρέστα για τον Σισέ
Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο το πρώτο μέλημα θα ‘ναι η παραμονή του Τζιμπρίλ Σισέ. Με την εμπειρία του στην ΚΑΕ, άλλωστε, ο έμπειρος παράγοντας γνωρίζει ότι οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται έναν ηγέτη και ο Γάλλος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Θετικός στην παραμονή του Σισέ είναι και ο Τζίγγερ, αρκεί να καλυφθεί όλο το ποσό της αύξησης στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ, ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα η ομάδα. Από κει και πέρα θα επανεξεταστεί το θέμα του προπονητή, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να εμφανίζεται πλέον ως αουτσάιντερ.


Σχολιάστε εδώ