ΟΙ «ΑΦΡΟΝΕΣ» ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ισχυρότατος σεισμός, πελώριο καταστροφικό τσουνάμι, πυρηνικός όλεθρος, τα τρία κακά της μοίρας των κατοίκων στην πληγείσα περιοχή, αλλά και ευρύτερα στον πλανήτη μας. Ο Ειρηνικός Ωκεανός έδωσε τους ισχυρότερους σεισμούς που έπληξαν την Γη. Και από «Ειρηνικός» έχει γίνει «εχθρικός», τουλάχιστον προς τον άνθρωπο. Τα τελευταία 50 χρόνια ο Εγκέλαδος έχει πλήξει τις ακτές της Χιλής με δύο τρομερούς σεισμούς. Στις 22-5-1960 στη Βαλντίβια της Χιλής σημειώθηκε ο σφοδρότερος καταγεγραμμένος σεισμός, έντασης 9,5 Ρίχτερ! Και στις 27-2-2010 στο Μάουλε της Χιλής είχαμε σεισμό 8,8 Ρίχτερ.

Eίναι γνωστό ότι ο Ειρηνικός (προς Νότο) και η Σιβηρία (προς Βορρά) έχουν δώσει τους ισχυρότερους σεισμούς (Αλάσκα 9,2 Ρίχτερ στις 28-3-1964 και Σιβηρία –περιοχή Καμτσάτκα– 9,0 Ρίχτερ στις 4–11-1952). Και ο πρόσφατος σεισμός στην Ιαπωνία –περιοχή Σεντάι– έγινε στα παράλια του Ειρηνικού Ωκεανού. Γιατί ο Εγκέλαδος προτιμάει να εκδηλώνει τη μανία του στις δύο αυτές περιοχές του πλανήτη μας; Το ερώτημα αυτό δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει σοβαρά μέχρι τώρα τους ειδικούς πυρηνικούς επιστήμονες. Και όμως τα αποτελέσματα αυτής της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στις κοντινές περιοχές των δύο πόλων της Γης φαίνεται ότι θα είναι άκρως αρνητικά για τον πλανήτη μας. Σύμφωνα με το Ιταλικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο άξονας της Γης μετατοπίστηκε κατά 25 εκατοστά, συνέπεια του πρόσφατου σεισμού στην Ιαπωνία. Και το αμερικανικό Ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι η ιαπωνική νήσος Χονσού μετακινήθηκε κατά 2,4 μέτρα. Έχουμε λοιπόν ισχυρές γεωλογικές μεταβολές με αποτελέσματα μη ορατά προς το παρόν. Πώς εξηγείται η έντονη σεισμικότητα στους δύο πόλους του πλανήτη; Οι περιοχές Ειρηνικού και Σιβηρίας έχουν «φιλοξενήσει» μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο τα πυρηνικά πειράματα των ΗΠΑ και της τέως ΕΣΔΔ, χωρίς φυσικά να ερωτηθούν ποτέ οι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Μήπως τα πυρηνικά πειράματα δημιούργησαν ρήγματα ή διεύρυναν τα υφιστάμενα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η σεισμικότητα των περιοχών αυτών; Έγιναν ποτέ σχετικές μελέτες από τους ειδικούς επιστήμονες; Εάν δεν έγιναν τέτοιες, τότε επιστήμονες και πολιτικοί, που επέλεξαν αυτές τις περιοχές με την ένταση σεισμικότητας για πυρηνικά πειράματα, διέπραξαν φρικτά εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας. Όλοι οι ηγέτες των κρατών που διέταξαν πυρηνικά πειράματα ή χρησιμοποίησαν πυρηνικά όπλα σε τοπικούς πολέμους πρέπει να δικαστούν από το Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο, καθώς και οι πυρηνικοί επιστήμονες-σύμβουλοί τους ως συνεργοί για διάπραξη ομαδικών εγκλημάτων κατά του ανθρωπίνου γένους και του πλανήτη μας.

Το νησιωτικό ιαπωνικό σύμπλεγμα είναι γνωστή παγκοσμίως σεισμογενής περιοχή, με βεβαρημένο καταστροφικό παρελθόν. Είναι γνωστός ο σεισμός της 1/9/1923 που κατέστρεψε το Τόκιο, τη Γιοκοχάμα και άλλες πολλές μικρότερες πόλεις της Ιαπωνίας. Από τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τη θραύση των σωλήνων περιόφωτος και τα βραχυκυκλώματα έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100.000 άνθρωποι. Ποιοι εγκληματίες επιστήμονες και πολιτικοί αποφάσισαν την εγκατάσταση πυρηνικών εργοστασίων σε μια τόσο σεισμογενή περιοχή; Δεν θυμήθηκαν τις καταστροφές του σεισμού του 1923; Και αν η καταστροφή αυτή του Σεπτέμβρη του 1923 είναι μακρινή και ξεχάστηκε, υπάρχει και το πυρηνικό ολοκαύτωμα του Τσερνομπίλ της Ουκρανίας, που γέμισε με ραδιενέργεια κάθε γωνιά της Ευρώπης και πολλές χώρες της Ασίας. Ούτε το ατύχημα αυτό δεν θυμήθηκαν οι ιθύνοντες στην Ιαπωνία; Ούτε τις καταστροφές από τους βομβαρδισμούς με ατομικές βόμβες στο Ναγκασάκι και στη Χιροσίμα από τους Αμερικανούς το καλοκαίρι του 1945; Τώρα ήρθε η ώρα να γευθούν τους καρπούς των δόλιων επιλογών τους. Όμως οι χιλιάδες των θυμάτων που θα προκαλέσει η ραδιενεργός μόλυνση σε τι έφταιξαν; Δυστυχώς η λάμψη του χρήματος είναι επικίνδυνα εκτυφλωτική και μάλιστα σε εποχές, όπως η σημερινή, που το χρήμα έχει αναχθεί σε υπέρτατη αξία και όλοι προσκυνούν για θεό τους τον Κερδώο Ερμή. Μερικοί άφρονες και λαίμαργοι, πολιτικοί και επιστήμονες, κατάφεραν εν ονόματι του κέρδους να μολύνουν όλα τα στοιχεία της περιβάλλουσας φύσης και να καταστρέψουν τη ζωή στον πλανήτη μας. Μόλυναν τον αέρα, τις θάλασσες, τις λίμνες, την καλλιεργήσιμη γη, τα δέντρα και τα φυτά. Και η μόλυνση αυτή πέρασε στο κύκλωμα διατροφής και μέσω αυτού και στον άνθρωπο. Γι’ αυτό και ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες θερίζουν το γένος των ανθρώπων. Έφτιαξαν μολυσμένα τρόφιμα, μεταλλαγμένα προϊόντα, γέμισαν τις κονσερβοποιημένες τροφές με καρκινογόνα συντηρητικά. Και ορισμένες κυβερνήσεις μεγάλων χωρών πιέζουν για την ελεύθερη κυκλοφορία ακατάλληλων προϊόντων για να ικανοποιήσουν τη δική τους λαιμαργία και το πάθος για υψηλά κέρδη των φίλων τους επιχειρηματιών. Και τώρα είναι πρόθυμοι να καταστρέψουν και ολόκληρο τον πλανήτη. Το κέρδος θεός μας! Τώρα, με το πρόσχημα της φθηνότερης ηλεκτρικής ενέργειας και για την τάχα εξυπηρέτηση των καταναλωτών (ένας παραπάνω μύθος του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου), κατασκευάζουν παντού πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πανάκριβα και καταστροφικά εργοστάσια, επικίνδυνα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Τα φτιάχνουν ακόμη και σε περιοχές έντονης σεισμικής δραστηριότητας, χωρίς καν να τους απασχολεί το θέμα της ενδεχόμενης μόλυνσης της περιοχής σε περίπτωση ατυχήματος. Στη χώρα μας ευτυχώς δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη πυρηνικά εργοστάσια, λόγω της έντονης σεισμικότητας. Όμως αυτό δεν μας εξασφαλίζει από πυρηνικό ατύχημα.

Η Ελλάδα είναι περικυκλωμένη από αρκετά πυρηνικά εργοστάσια που λειτουργούν στις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια κ.λπ.). Και τώρα και η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία, με την οικονομική και τεχνική βοήθεια της Ρωσίας. Και τη μεγάλη σεισμικότητα της περιοχής (ρήγμα Ανατολίας) δεν την υπολογίζουν! Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά στην περικύκλωση της χώρας μας, ενώ έχει σοβαρούς λόγους. Και για το πυρηνικό εργοστάσιο της Βουλγαρίας, που λειτουργεί κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με απαρχαιωμένη τεχνολογία και χωρίς σεβασμό στους κανόνες ασφαλείας που έχει υιοθετήσει η ΕΕ, η κυβέρνησή μας δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια για να διασφαλίσει την υγεία των Ελλήνων και την αποφυγή της μόλυνσης του περιβάλλοντος στην περιοχή μας. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία είναι κράτη της Κομισιόν, τουλάχιστον για το προβληματικό εργοστάσιο στην Βουλγαρία. Αντί γι’ αυτό, το περασμένο Σάββατο 19-3-2011 στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ μιλώντας επί του θέματος ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης έκανε έκκληση στους έλληνες ευρωβουλευτές να φέρουν το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο, που ασφαλώς έχει μειωμένες αρμοδιότητες έναντι της Κομισιόν. Γιατί η κυβέρνηση υποβαθμίζει τόσο το πραγματικό σοβαρό αυτό πρόβλημα; Και για τα πυρηνικά που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Τουρκίας, ένα εκ των οποίων θα είναι απέναντι από τα νησιά μας και την Κύπρο καμιά μέχρι στιγμής σοβαρή κυβερνητική αντίδραση. Γιατί άραγε; Προς τι αυτός ο εφησυχασμός;

Η Ρωσία μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος, κυρίως επί των ημερών του Γέλτσιν, πούλησε πυρηνικά και τεχνογνωσία σε κάθε πρόθυμο αγοραστή. Φυσικά για εισροή εσόδων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της διασποράς τόσο επικίνδυνων ουσιών. Είχαμε την εντύπωση ότι ο Πούτιν, πολιτικός διεθνούς κύρους και μετά το ατύχημα του Τσερνομπίλ θα ήταν περισσότερο προσεκτικός και σώφρων. Πώς λοιπόν δεν διστάζει να βοηθήσει την Τουρκία στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων σε σεισμογενείς και κατοικημένες περιοχές; Εάν έχουμε επανάληψη των τραγικών γεγονότων του Τσερνομπίλ και της ανατολικής ακτής της Ιωπανίας, τότε οι ευθύνες των κ. Πούτιν και Ερντογάν απέναντι της ανθρωπότητας θα είναι τεράστιες. Γιατί ενεργούν με γνώμονα αποκλειστικό και μόνον το υποτιθέμενο συμφέρον των δικών τους χωρών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις γειτονικές χώρες και στον πλανήτη μας. Δυστυχώς μέχρι τώρα έχουμε έγκλημα και μη τιμωρία. Γι’ αυτό και οι ισχυροί κατάφεραν να καταστρέψουν τη φύση για να θησαυρίσουν. Άφρονες πλούσιοι, βουτηγμένοι στο ατιμώρητο έγκλημα. Και επειδή αυτοί οι ελάχιστοι δεν υπάρχει περίπτωση να συνετιστούν και να σεβαστούν το γενικότερο συμφέρον της ανθρωπότητας, μεθυσμένοι από τον πλούτο και τη δύναμη που έχουν αποκτήσει, καλό είναι ο ΟΗΕ, ως υπερεθνικό Όργανο, να πάρει στα χέρια του την ασφάλεια του πλανήτη και του γένους των ανθρώπων. Ο ΟΗΕ θα πρέπει να εκπονήσει τις προδιαγραφές ασφαλείας των πυρηνικών εργοστασίων και των μεγάλων ρυπογόνων βιομηχανικών συγκροτημάτων και να έχει την αρμοδιότητα της έκδοσης σχετικής άδειας λειτουργίας τους και να ασκεί συνεχή έλεγχο της σωστής συντήρησής τους. Το ίδιο και για τα προϊόντα του κυκλώματος διατροφής. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη ζωή στον πλανήτη μας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει πολιτικούς υψηλού αναστήματος.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η λειτουργία πυρηνικών εργοστασίων και η παραγωγή μεταλλαγμένων γεωργικών προϊόντων ωφελεί τους καταναλωτές, καθώς εξασφαλίζουν κατώτερες τιμές. Ψεύδος και απάτη. Βλάπτουν την υγεία των καταναλωτών, χωρίς κανένα όφελος. Και ειδικά για τα πυρηνικά εργοστάσια, που η κατασκευή τους κοστίζει πάνω από 20 δισ. δολάρια, αυτά μόνον κινδύνους παράγουν. Μπορούμε να έχουμε ηλεκτρική ενέργεια φθηνότερη και με προστασία του περιβάλλοντος (π.χ. αιολικά πάρκα). Αυτό όμως δεν συμφέρει τους λίγους μεγιστάνες του πλούτου και τους «λαίμαργους» πολιτικούς, που «για να φάνε χρειάζονται έργα».


Σχολιάστε εδώ