ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Η πρώτη εμφάνιση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, σε ρόλο άτυπου αρχηγού -καθόσον ο Αντ. Σαμαράς απουσίαζε στις Βρυξέλλες- δεν ήταν αρκούντως επιτυχημένη. Αυτό συμπεραίνω κρίνοντας από τις ενστάσεις, τις γκρίνιες και τις μουρμούρες αρκετών βουλευτών της ΝΔ, αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης για το θέμα της Λιβύης. Ορισμένοι εξ αυτών έλεγαν ότι η κριτική του στην κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου ήταν «αναιμική», ότι δεν ανέβασε όσο έπρεπε τους τόνους. «Μίλησε σαν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ» σημείωναν με μια δόση υπερβολής. Οι πιο ψύχραιμοι στέκονταν σε δύο σημεία: Στο ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν κατήγγειλε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι «βάζει τη χώρα στον πόλεμο» χωρίς την έγκριση της Βουλής και χωρίς να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων. Και στο ότι δεν ήταν όσο έπρεπε επικριτικός στο θέμα της συμμετοχής του Γ. Παπανδρέου στο Ίδρυμα Καντάφι. Ότι δεν άρπαξε την ευκαιρία να επιτεθεί στον πρωθυπουργό όταν εκείνος προέβαλε την απίστευτη δικαιολογία ότι εν αγνοία του είχε μπει το όνομά του στο Ίδρυμα! Πληροφορούμαι μάλιστα ότι ένας-δυο εκ των βουλευτών φρόντισαν να μεταδώσουν την γκρίνια τους μέχρι τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν ο κ. Σαμαράς.
ΚΟΝΤΡΑ στις φήμες και στα σενάρια που κυκλοφορούν, ο Κ. Καραμανλής είναι μεταξύ εκείνων που παγίως υποστηρίζουν ότι παρά τις πιέσεις που θα δεχθεί, ο Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στην άνοιξη. Μαθαίνω, ωστόσο, ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν είναι το ίδιο απόλυτος ως προς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο. Αντίθετα θεωρεί ότι είναι ο πιο «κατάλληλος χρόνος» για τον κ. Παπανδρέου. Εκτιμά μάλιστα ότι θα επιχειρήσει μια «επικοινωνιακή αντεπίθεση» το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και θα πάει σε εκλογές στην τελευταία ευκαιρία του να διατηρηθεί στην εξουσία. «Μετά το φθινόπωρο το παιχνίδι θα έχει χαθεί οριστικά για το ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Καραμανλής.
ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ στους διαδρόμους της Βουλής και στις συζητήσεις του με βουλευτές και δημοσιογράφους ο Γ. Καρατζαφέρης λέει ότι η αμερικάνικη πρεσβεία, αλλά και γαλλικές υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους γκάλοπ που δείχνουν τη ΝΔ με χαμηλά ποσοστά. Αντίθετα, δείχνουν ότι ο ΛΑΟΣ συνεχώς ανεβαίνει, έχει φτάσει στο 11%! Έτσι εξηγείται ότι εδώ και μερικές ημέρες ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει ότι είναι ο… επόμενος πρωθυπουργός και πως ο ΛΑΟΣ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση! Το πρόβλημα είναι ότι οι θερμοκρασίες στην Αττική είναι ακόμη πολύ χαμηλές κι έτσι δεν μπορεί να πει κανείς ότι για όλα αυτά… φταίνε οι ζέστες.


Σχολιάστε εδώ