Διά χειρός…

… του κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ, αντεισαγγελέα Εφετών από άρθρο στην «Καθημερινή της Κυριακής» με τίτλο «Για ποια Δικαιοσύνη, αλήθεια, μιλάμε;», όπου διερωτάται «τι είδους ποιότητα ποινικής Δικαιοσύνης επιτέλους απονέμουμε εμείς
σʼ αυτήν την χώρα» και επισημαίνει:

Μόνο φτωχοί καταλήγουν στη φυλακή…
«Με μια σειρά και επί πολλά έτη ταξικών και ρουσφετολογικών τροποποιήσεων των ποινικών μας νόμων (τις περισσότερες των οποίων εισηγήθηκαν πανεπιστημιακοί που ασκούν δικηγορία, δηλαδή υπέρ των πελατών τους), και με το ψευδοεπιχείρημα ότι δήθεν “θα γεμίσουν οι φυλακές”, φθάσαμε στο σημείο να καταλήγουν στη φυλακή κατά πλειοψηφία φτωχοί άνθρωποι, τοξικομανείς και όσοι δεν έχουν διασυνδέσεις με πολιτικούς ή ισχυρούς. Όσοι δηλαδή δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν μια πολυτελή υπεράσπιση ή την ποινή τους ή δεν έχουν πρόσβαση σε πολιτικό για να τροποποιήσει υπέρ αυτών τον νόμο».

***

… της ΑΝΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, της γνωστής ηθοποιού, που σε συνέντευξή της στο «συν» των « Νέων» λέει:
«Είναι τρομακτικό να μην μπορείς να πας στη δουλειά σου με τις πορείες που γίνονται κάθε τρεις και λίγο. Η κατάσταση αυτή δεν βλάπτει μόνο τους μαγαζάτορες, βλάπτει και τους υπαλλήλους. Δεν γίνεται οι άνθρωποι που απαιτούν για τον εαυτό τους πράγματα, να αγνοούν μια ολόκληρη κάστα ανθρώπων με το να κατεβαίνουν σε πορείες. Δεν μπορεί να σκέφτεται ο καθένας μόνο το τομάρι του. Δεν μιλάω για τα “Hondos”, μιλάω για τους υπαλλήλους των “Hondos”» .


Σχολιάστε εδώ