Δημοτικές Παρωδίες

QQQ Σε μήνυση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, με την προτροπή κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Νικήτας Κακλαμάνης για το θέμα της άρνησης του πρώτου να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών την άμεση καταβολή των 38 εκατ. ευρώ που οφείλει το κράτος στον πρώτο δήμο της χώρας. Όπως είχαν αποκαλύψει οι «Δημοτικές Παρωδίες» στο προηγούμενο φύλλο, ο Γ. Καμίνης είναι υποχρεωμένος να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για άρνηση καταβολής των οφειλομένων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ). Ο δήμαρχος όμως ακολουθεί παρελκυστική πολιτική, μη θέλοντας να χαλάσει τις σχέσεις του με τους δύο υπουργούς, και αποφεύγει να φέρει προς συζήτηση το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, παρά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Την αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκ μέρους του κ. Καμίνη για τη μη είσπραξη βεβαιωμένων εσόδων σκέφτεται και ο επικεφαλής του συνδυασμού Ελληνική Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος.

QQQ Στον έκτο όροφο του άναρχου οικοδομήματος της οδού Λιοσίων 22 μετακομίζει το στρατηγείο του κ. Καμίνη, δηλαδή το γραφείο του και οι άνθρωποι που το στελεχώνουν, όπως είχαν προβλέψει μόνο οι «Δημοτικές Παρωδίες». Οι εργασίες για την ανακαίνιση του χώρου ολοκληρώνονται και ίσως ο δήμαρχος Αθηναίων εγκατασταθεί και επισήμως στη Λιοσίων μέσα στην εβδομάδα. Επειδή όμως έχουν στριμωχτεί πολλοί στον συγκεκριμένο χώρο, ετοιμάζεται η μετακόμιση σειράς αντιδημάρχων και υπεύθυνων τομέων του δήμου στο μέγαρο της Κοτζιά.

QQQ Το γραφείο του τυπικά παραιτηθέντος, αλλά ουσιαστικά αποπεμφθέντος πρώην αντιδημάρχου Φώτη Προβατά (από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη) κατέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο νέος αντιδήμαρχος Δημοτικών Κοινοτήτων (Διαμερισμάτων) και Πολεοδομίας Νίκος Κόκκινος, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

QQQ Πρόεδρος στην Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων ανέλαβε ο δικηγόρος Γιώργος Μπρούλιας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο τοποθετήθηκε η πρώην δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Κατσαμπέ, από τον συνδυασμό Κακλαμάνη.

QQQ Ηχηρό χαστούκι για τον Γ. Καμίνη αποτέλεσε η απόφαση της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας (Πρώτο Διαμέρισμα) να απορρίψει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για την περιοχή του. Μάλιστα, υπέρ της καταψήφισης των προτάσεων της δημοτικής αρχής τάχθηκαν σχεδόν σύσσωμοι οι διαμερισματικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο κόντεψε να συμβεί και σε άλλα διαμερίσματα, καθώς την τελευταία στιγμή συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα που προβάλλουν τα διαμερίσματα. Να το δούμε όμως στην πράξη…

QQQ Στο συμβολικό σφράγισμα του εργοταξίου του ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού θα προχωρήσουν αύριο το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής Βαρνάβα και Μαραθώνα, μετά την αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση για το πόρισμα των ελεγκτών περιβάλλοντος που αναφέρει σειρά παρατυπιών οι οποίες, αν διερευνηθούν, μπορεί να οδηγήσουν και στη διακοπή του έργου. Η Επιτροπή Αγώνα Βαρνάβα κατά του ΧΥΤΑ Μαραθώνα (Γραμματικό) τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι θα πρέπει οι παρατυπίες που αναφέρονται στο πόρισμα να διερευνηθούν από ανεξάρτητο φορέα ελέγχου, αφού δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, και μέχρι τότε να διακοπούν οι εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ. Επιμένουμε, καταλήγει η ανακοίνωση, στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, που θα δίνει προτεραιότητα στη διαλογή στην πηγή και θα περιλαμβάνει τις διαδικασίες ανάκτησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, σύμφωνα τόσο με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με τις προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

QQQ Την έντονη αντίδραση ακόμα και του κυβερνητικού βουλευτή Λάμπρου Μίχου προκάλεσε η αιφνιδιαστική κατάργηση του ΙΚΑ Καματερού και η συγχώνευσή του μ’ εκείνο των Άνω Λιοσίων. Όπως αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μίχας στον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι κάτοικοι του Καματερού και των Αγ. Αναργύρων είναι ανάστατοι, αφού η διοίκηση του ΙΚΑ τους είχε διαβεβαιώσει ότι θα αναστείλει την απόφαση συγχώνευσης! Τέλος ο βουλευτής ερωτά «τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση για να διορθωθεί η προφανώς άδικη και αδικαιολόγητη απόφασή της για κατάργηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Καματερού του «καλλικρατικού» δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, και η μεταφορά των ασφαλισμένων στον απροσπέλαστο δήμο Άνω Λιοσίων», τονίζοντας ότι η απομάκρυνση της υπηρεσίας από το Καματερό δεν δικαιολογείται ούτε από πληθυσμιακή ούτε από χωροταξική άποψη.


Σχολιάστε εδώ