Αρχίζουν καταλήψεις οι συμβασιούχοι

Οι περίπου 2.000 συμβασιούχοι του δήμου, ενθαρρυμένοι από το ότι η Πολιτεία υπέκυψε στα παράλογα αιτήματα των λαθρομεταναστών του μεγάρου Υπατία (όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό), είναι αποφασισμένοι να επεκτείνουν τις καταλήψεις στα δημοτικά κτίρια της πόλης, γεγονός που προβληματίζει τον Γιώργο Καμίνη και το επιτελείο του, που δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το θέμα. Οι συμβασιούχοι, πολλοί από τους οποίους απασχολούνται συνεχώς στον δήμο από το 2003, ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου ή τη γενναία πριμοδότησή τους στους διαγωνισμούς πρόσληψης μόνιμου προσωπικού που θα προκηρύξει ο δήμος, κάτι που απαγορεύεται ρητά με τον νόμο Ραγκούση, ο οποίος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της εκλογικής πελατείας του ΠΑΣΟΚ.

Στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν οι συμβασιούχοι με τον δήμαρχο, του ζήτησαν να πιέσει τον «φίλο» του τον υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει στην ψήφιση ρύθμισης που θα προβλέπει τη μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας, όπως συνέβαινε μέχρι το τέλος του 2009. Ο Γιάννης Ραγκούσης όμως είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει την τακτική του «μαστιγίου» και του «καρότου» με τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, αναμένοντας την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης για το επαγγελματικό τους μέλλον. Γι’ αυτό και δέχτηκε να αποσυρθεί προσωρινά το θέμα της πρόσληψης 570 εποχικών υπαλλήλων για τους τομείς Καθαριότητας, Πρασίνου και για τη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Για όσους γνωρίζουν καλά τα δημοτικά δρώμενα, η κατάληψη του δημαρχείου της Κοτζιά δεν ήταν στις αρχικές προθέσεις των συμβασιούχων. Αυτός που τους εξόργισε και προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπέης, με την αδιάλλακτη στάση που τήρησε απέναντί τους. Η εμμονή του να μπουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πέντε μόνο εκπρόσωποί τους, αντί των 15 που πρότειναν οι εργαζόμενοι ώστε να ακουστούν οι φωνές όλων των σωματείων και των διευθύνσεων του δήμου, ανάγκασε τους διαμαρτυρόμενους να καταλάβουν το δημαρχείο.

Θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν αποχωρήσει αν ο Γ. Καμίνης, οχυρωμένος πίσω από τον νόμο Ραγκούση, δεν επέμενε να φέρει προς συζήτηση το θέμα της πρόσληψης νέων υπαλλήλων. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, κι έτσι φτάσαμε στην επ’ αόριστον κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.


Σχολιάστε εδώ