Ανασφάλιστες δουλεύουν στο ΠΑΣΟΚ!

>Για την απαράδεκτη κατάσταση στην αγορά υγρών καυσίμων στην Ελλάδα διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Όπως επισημαίνει, η συγκεκριμένη αγορά ελέγχεται πλήρως από δύο συγκεκριμένες εταιρείες διύλισης και εμπορίας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται επανειλημμένα κρούσματα κερδοσκοπίας σε όλο το κύκλωμα παραγωγής, διακίνησης και λιανικής πώλησης. Κατηγορεί δε την Αρχή Ανταγωνισμού ότι είναι ουσιαστικά απούσα και ζητά να υπάρξει ουσιαστική δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση των φαινόμενων λαθρεμπορίας, νοθείας και κερδοσκοπίας.
>Αντί η κυβέρνηση να αναζητήσει τρόπους ενίσχυσης των υποδομών των σχολείων, υιοθετεί τη λογιστική μέθοδο της κατάργησης σχολικών μονάδων, στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας και της «τρόικας». Αυτό αναφέρει στην ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, διαμαρτυρόμενος για τις συγχωνεύσεις σχολείων στους δήμους Λαυρίου και Ωρωπού. Προσθέτει ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη δημόσια εκπαίδευση, είναι σαφές
ότι δεν λαμβάνει υπόψη της τη δημογραφική εξέλιξη των δήμων της Ανατολικής Αττικής και ειδικά του Λαυρίου και του Ωρωπού.
>Οξύτατα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιφερειάρχες της χώρας, λίγους μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου. Εξηγεί ότι τα σημαντικότερα προβλήματα προκύπτουν από την εφαρμογή του
ίδιου του νόμου και των προθεσμιών που θέτει, κι αυτό αποδεικνύεται από την αδυναμία εκλογής Περιφερειακού Συμπαραστάτη, όπως και από τη σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ δήμων, περιφερειών και αποκεντρωμένων διοικήσεων. Επισημαίνει επίσης ότι οι απροσδιόριστοι και ανεπαρκείς οικονομικοί πόροι δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και τα λειτουργικά έξοδα των υπηρεσιών, που μεταφέρθηκαν σε δήμους ή αποκεντρωμένες περιφέρειες.
>Για τις πολυετείς καθυστερήσεις στην αποπεράτωση του Παρακηφίσιου Συλλεκτήρα Ακαθάρτων, παρότι πρόκειται για κατεπείγον έργο, διαμαρτύρονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός. Ερωτούν αν υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του έργου, που συνδέεται άρρηκτα με την ολοκλήρωση και λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου στη Βόρεια Αττική και το οποίο θα σημάνει το τέλος της ταλαιπωρίας χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.
>Τα διαχρονικά προβλήματα στην οικονομική διαχείριση των δήμων της χώρας εκθέτουν τις απερχόμενες δημοτικές αρχές σε εύκολες στοχεύσεις και κατηγορίες αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης. Σε αρκετές περιπτώσεις, σημειώνει, τα προκύπτοντα στοιχεία ελλειμμάτων διαβιβάζονται στις εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω έρευνα, με αποτέλεσμα πολλοί από εκείνους που ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα να εμφανίζονται στην κοινή γνώμη συλλήβδην ως «κλέφτες» και «εγκληματίες». Ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να του παραθέσει στοιχεία αναφορικά με τα ελλείμματα μεγάλων δήμων της χώρας, καθώς και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει ώστε να προστατεύσει τους ανθρώπους που ασχολούνται και προσφέρουν στα κοινά από τη συλλήβδην ποινικοποίησή τους.
>Την εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» και στους κληρικούς επικρίνει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, καθώς προκαλεί έντονο λειτουργικό πρόβλημα στον χώρο της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα πολλοί ναοί να μένουν χωρίς ιερέα. Προσθέτει ότι τα κενά στον δημόσιο τομέα μπορούν να καλυφθούν και με μετατάξεις υπαλλήλων, πράγμα που είναι προφανώς αδύνατον να εφαρμοστεί στην Εκκλησία.


Σχολιάστε εδώ