ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΗ

Όλες οι χώρες καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να «κρατήσουν» στην επικράτειά τους τα ήδη υπάρχοντα Στρατηγεία.
Όλες; Ή μάλλον όλες; Γιατί η χώρα μας φαίνεται ότι δεν ασχολείται. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις τη μη δραστηριοποίηση του ΥΠΕΘΑ στην προώθηση του «δικού μας» αεροπορικού υποστρατηγείου της Λάρισας, του CAOC 7, στις σχεδιαζόμενες από το ΝΑΤΟ επιχειρήσεις στη Λιβύη, και μάλιστα όταν οι Τούρκοι δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν με αεροσκάφη.
Η απραξία αυτή ανάγκασε το ΝΑΤΟ να αναθέσει τον αεροπορικό έλεγχο της επιχείρησης της θαλάσσιας επιτήρησης και του θαλάσσιου αποκλεισμού της Λιβύης για το εμπάργκο όπλων (κωδική ονομασία UNIFIED PROTECTOR) στο CAOC 5 της Ιταλίας. Δηλαδή αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ιπτάμενα ραντάρ, ελικόπτερα κ.λπ. θα συντονίζονται από το CAOC 5 της Ιταλίας. Επίσης, σοβαρή πηγή από τις Βρυξέλλες μάς έλεγε ότι το «σχέδιο επιχειρήσεων» του ΝΑΤΟ για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη, εκχωρεί και πάλι τον αεροπορικό έλεγχο στο CAOC 5 της Ιταλίας.
Μια ευκαιρία που είχαμε να δείξουμε τη χρησιμότητα του CAOC 7 της Λάρισας, που κόστισε κοντά 30 εκατ. ευρώ, τη χάσαμε…
Και να φανταστεί κανείς ότι σε λίγο καιρό «κληρώνει» ποια από τα CAOC θα βάλουν λουκέτο… Κρίμα, γιατί και ο μεγαλύτερος επιχειρησιακός διοικητής του ΝΑΤΟ είναι ο ελληνοαμερικανός ναύαρχος Σταυρίδης…


Σχολιάστε εδώ