Tι σημαίνει ο… ξαφνικός έρωτας Αλαφούζου – Καρατζαφέρη!

Αίφνης ο κ. Καρατζαφέρης έγινε ο… δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, ο ΛΑΟΣ το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης και στη πρόθεση ψήφου να «φλερτάρει» με διψήφιο ποσοστό (9%). Η στροφή 180 μοιρών είναι λογικό να προκαλεί έκπληξη, απορίες κι ερμηνείες, να πυροδοτεί σενάρια και εικασίες.

Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι πέρα από τα πολιτικά κίνητρα που μπορεί να υποκρύπτονται (ο κ. Καρατζαφέρης ως μέλος της… «συμμαχίας των προθύμων» αποτελεί ιδανικό δεκανίκι στα σχέδια για κυβέρνηση συνεργασίας), η στήριξη ενδεχομένως να συνδέεται με θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

Επισημαίνουν συγκεκριμένα ότι στο όχι και τόσο απώτερο παρελθόν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε βάλει τουλάχιστον δύο φορές εναντίον του συγκροτήματος Αλαφούζου. Τη μία ευθέως, με αφορμή το περιεχόμενο της τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ για την «Επανάσταση του 1821», κατήγγειλε διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας, κατέθεσε μάλιστα και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.

Τη δεύτερη φορά το «χτύπημα» ήταν πλάγιο, όταν διατύπωσε περίεργους υπαινιγμούς για επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αλαφούζου στη Ρουμανία. Είχε δε αφήσει να εννοηθεί ότι είχε στην κατοχή του κασέτες που αποδείκνυαν το παράνομο των δραστηριοτήτων, κάτι που είχε γίνει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αυριανή».

Ο κ. Καρατζαφέρης απέφυγε έκτοτε να δώσει οποιαδήποτε διευκρίνιση για το περιεχόμενο των υπαινιγμών του, πόσω μάλλον να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των κασετών. Πολιτικοί παράγοντες υπογραμμίζουν ότι πολύ πιθανόν οι δύο πλευρές να κατέληξαν παρασκηνιακά σε ένα «μορατόριουμ» και πως η στήριξη του συγκροτήματος μπορεί να είναι το «αντάλλαγμα» για τη «σιωπή» του κατά τα άλλα… αδέκαστου προέδρου του ΛΑΟΣ!

Όπως και να ʼχει πάντως, το βέβαιο είναι ότι η στήριξη του συγκροτήματος Αλαφούζου, με… αποκορύφωμα την περιβόητη δημοσκόπηση, ενισχύει τα μέγιστα τη θέση του κ. Καρατζαφέρη τόσο στο ευρύτερο πολιτικό παιχνίδι, όσο και στο εσωτερικό του κόμματός του. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι ο τελευταίος εμφανίσθηκε στη συζήτηση στη Βουλή για τη Σύνοδο Κορυφής… ανεμίζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης και μίλησε όχι ως αρχηγός του τέταρτου ως προς την εκλογική δύναμη κόμματος, αλλά ως… μελλοντικός πρωθυπουργός.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο, σε μια στιγμή άφατου μεγαλείου, να πει ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι ο ΛΑΟΣ»!

Από την άλλη, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης «φρενάρουν» σε μεγάλο βαθμό τις γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη που διαφωνούν με πτυχές της πολιτικής του κ. Καρατζαφέρη, ιδίως δε ως προς τη στήριξη στις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλει το Μνημόνιο.


Σχολιάστε εδώ