Aντίθετη η ΚΕΔΚΕ στο ΠΔ για τα συλλογικά όργανα της Τ.Α.

Όπως τονίστηκε, έτσι όπως έχει καταρτίσει το σχέδιο η κυβέρνηση, αποκλείονται από τα όργανα οι παρατάξεις του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, καθώς πριμοδοτείται μόνο η πρώτη παράταξη! Μιλώντας, ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τέγας, μέλος της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης», και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Δημήτρης Καλογερόπουλος, τόνισαν ότι θα πρέπει η Τ.Α. να αποφασίζει πώς θα εκλέγει τα θεσμικά της όργανα και όχι οι εκάστοτε κυβερνήσεις, φτιάχνοντας ΠΔ που τους συμφέρουν ανάλογα με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στη συνέχεια κατατέθηκε και άλλη πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή και προβλέπει την αύξηση των συνέδρων στις ΤΕΔΚ και την ΤΕΔΚΝΑ, μια και το ΠΔ τούς έχει μειώσει από 1.430 σε 250!
Ήταν οι πρώτες προτάσεις που διατυπώθηκαν, ενώ την Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΚΕ. Το ΔΣ αποφάσισε να συνεδριάσουν πρώτα όλες οι ΤΕΔΚ και οι προτάσεις τους να σταλούν στην ΚΕΔΚΕ, η οποία θα αποφασίσει σχετικά σε νεώτερη συνεδρίαση την 1η Απριλίου.
Στη συνεδρίαση σχολιάστηκε αρνητικά και το κλείσιμο της ελληνικής βιβλιοθήκης στον Δήμο Μύκης της Θράκης. Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε:
«Είναι αδιανόητο ένας μοναδικός πολιτιστικός χώρος, η βιβλιοθήκη των ελλήνων Πομάκων στον Δήμο Μύκης, να είναι κλειστή επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα το υπουργείο Παιδείας να πληρώσει έναν υπάλληλο για να την ανοίγει. Η ΤΕΔΚΝΑ και η αυτοδιοίκηση θα συμβάλουν στην προσπάθεια εύρεσης λύσης στο πρόβλημα αυτό. Ζητάμε τη διατήρηση αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς και το άνοιγμα της βιβλιοθήκης».
4Συνεχείς συσκέψεις με τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Στέφανο Χρήστου και Νησιών Δ. Κατσικάρη έχει τις τελευταίες μέρες ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, προκειμένου να εντάξει στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής έργα υποδομής που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των περιοχών που ανήκουν στις αντιπεριφέρειες αυτές.
Ήδη έχει πάρει σειρά εισηγήσεων από τον Στ. Χρήστου που υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ ο στόχος για τα νησιά, όπως του έχει εξηγήσει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, είναι να γίνουν έργα αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, διαχείρισης ομβρίων υδάτων, ύδρευσης και τουριστικών υποδομών.


Σχολιάστε εδώ