7 κυβερνητικά στελέχη ως «πλασιέ» στο Βερολίνο!

Στη γερμανική πρωτεύουσα βρέθηκαν 7 στελέχη της κυβέρνησης και συζήτησαν με γερμανούς ομολόγους τους τα περιθώρια συνεργασίας και αξιοποίησης του ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές εταιρείες. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ μετείχαν και οι υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας, Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, συνοδευόμενοι από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Πλασκοβίτη, Μαθιουδάκη και Τσιόκα αντίστοιχα.

Οι Γερμανοί δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τους σιδηροδρόμους γιʼ αυτό μαζί με τον κ. Τσιόκα στο Βερολίνο ήταν και ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με υπηρεσιακούς παράγοντες, και οι συζητήσεις που έγιναν με τους Γερμανούς ήταν και για εμπορευματικούς σταθμούς, κατά πάσα πιθανότητα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στον τομέα της εκπαίδευσης αναζητείται λύση για συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών πανεπιστημίων στον τομέα της έρευνας και της ανταλλαγής φοιτητών, ενώ ενδιαφέρον παρατηρείται και στον τομέα του περιβάλλοντος. Κύριο όμως μέλημα και των δύο πλευρών ήταν η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου για οικονομική και εμπορική συνεργασία, εξ ου και η παρουσία Ρόβλια, Κεγκέρογλου και Πλασκοβίτη. Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον για εταιρείες μεταφορών αλλά και για παραχωρήσεις ελληνικών αεροδρομίων σε γερμανικές εταιρείες.


Σχολιάστε εδώ