Συνεχίζονται τα παρατράγουδα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κι αυτό παρότι ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας με δεύτερη γνωμάτευσή του δικαιώνει στην ουσία τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Μιχάλη Ψύλλο, ότι δικαιούται να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του συμβουλίου. Τι έκανε ο διευθυντής του πρακτορείου; Πήγε και ζήτησε δεύτερη γνωμάτευση από άλλον… νομικό σύμβουλο, εκτός πρακτορείου!

Όταν όμως τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία, τρία μέλη του ΔΣ ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Μιχάλη Ψύλλου στο ΔΣ, δύο λευκό και ένα μέλος –ο ίδιος ο πρόεδρος του πρακτορείου– ψήφισε να μη λαμβάνει μέρος. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα στις ψήφους τις λευκές ήταν και η ψήφος του Σταύρου Τζίμα, διευθυντή της Διευθύνσεως Μακεδονίας, που δεν στήριξε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.

Εξάλλου τέθηκε το θέμα ότι σε επιτροπή που συστάθηκε για να ερευνήσει για πρόσθετες φωτογραφίες που έπαιρνε το ΑΠΕ από αθλητικό φωτορεπόρτερ με πρόταση του Ηλία Μάτσικα, συμμετέχει ως μέλος ο δημοσιογράφος που έχει καταγγελθεί σε δύο ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή ότι κατέχει ασυμβίβαστη θέση –είναι αρχισυντάκτης τμήματος και ταυτόχρονα εκδότης τοπικής εφημερίδας στον Πειραιά– και ότι «τρομοκρατεί τους συναδέλφους του».

Ακόμη στο ΔΣ, από τα μέλη του οποίου ο διευθυντής του πρακτορείου αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει τη συμπαράστασή τους στις επιθέσεις, όπως είπε, που δέχεται (οκτώ ερωτήσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κατατεθεί στη Βουλή), μπήκε η περίπτωση της παράνομης απόφασης του Ηλία Μάτσικα κατά του οικονομικού διευθυντή κ. Ριζά. Ως γνωστόν, τον έθεσε σε δεκαπενθήμερη αργία χωρίς απόφαση του ΔΣ του πρακτορείου και με βάση διατάξεις του νόμου περί… ΔΕΚΟ, τη στιγμή κατά την οποία δίνει μάχη το πρακτορείο να μην ενταχθεί στις ΔΕΚΟ.

Kαι νέα ερώτηση

Στο μεταξύ με νέα ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής και τομεάρχης Επικοινωνίας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου καλεί τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή να απαντήσει: «Πώς είναι δυνατόν να προσλαμβάνεται οικονομικός διευθυντής χωρίς να έχει ζητηθεί η μετάταξη άλλου στελέχους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις; Ποιοι άλλοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και ποια ήταν τα προσόντα τους;».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου στην ερώτησή του τονίζει: «Είναι γνωστό ότι ο διευθυντής του ΑΠΕ κ. Ηλίας Μάτσικας προσέβαλε επανειλημμένα και ζήτησε την αποπομπή του οικονομικού διευθυντή του πρακτορείου κ. Βασίλη Ριζά.

Ο τελευταίος μάλιστα, όπως γνωρίζετε, του έχει υποβάλει και αγωγή. Τη στιγμή κατά την οποία το θέμα θα επιλύσει η Δικαιοσύνη και στο χρονικό διάστημα που δεν είχε επισήμως καταργηθεί ή τεθεί σε αργία ο κ. Ριζάς, ο διευθυντής του πρακτορείου προχώρησε σε διαγωνισμό, με ταχείς ρυθμούς, μέσω διαδικτύου για την πρόσληψη από την ελεύθερη αγορά οικονομικού διευθυντή. Ολοκλήρωσε μάλιστα τον διαγωνισμό και εμφανίστηκε ιδιώτης οικονομικός διευθυντής από συγκεκριμένη εταιρεία».


Σχολιάστε εδώ