Συνεργασίες βλέπει ο Χυτήρης

Δεν απέκλεισε τις συνεργασίες ή και ένα «είδος συγχωνεύσεων» στην τηλεόραση ο Τηλέμαχος Χυτήρης. Μάλιστα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Βήμα 99,5 ευχήθηκε να γίνουν. Από την άλλη, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να παρουσιάσει το νομοσχέδιό της για τα ΜΜΕ, το οποίο εκτιμούσε ότι θα κατέθετε στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο λόγος είναι ο αργός βηματισμός των συναρμόδιων υπουργείων, που πρέπει να επεξεργαστούν το σύνολο των διατάξεων που σχετίζονται με την οικονομία, την εργασία αλλά και τη χρήση της τεχνολογίας. Το υπουργείο Πολιτισμού εμφανίζεται να έχει ολοκληρώσει το σκέλος της δικής του εργασίας και να αναμένει τις διατάξεις από τα υπόλοιπα υπουργεία.
Κατά τον Τ. Χυτήρη, «τα ΜΜΕ δεν είναι έξω από την κρίση» και «ίσως να είναι και λίγο περισσότερο μέσα στην κρίση, διότι ζητούν πάντα από τον πολίτη».
Η κρίση εκτίμησε ότι είναι «αρκετά έντονη, διότι έχει πέσει η διαφημιστική δαπάνη αρκετά, και οι κυκλοφορίες επίσης». Ποιο είναι όμως το τοπίο του μέλλοντος; Μάλλον λιγότερα ΜΜΕ, όπως εκτιμούν όλοι. «Γενικώς, στα ΜΜΕ το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αλλαγές διότι προσπαθούν –και δικαίως– να σταθούν», είπε ο Τ. Χυτήρης, κάνοντας λόγο για πολλά ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Αναφέρθηκε επίσης στο φαινόμενο των εφημερίδων που κυκλοφορούν χωρίς προσωπικό, χαρακτηρίζοντάς τες «μη εφημερίδες». Για την τηλεόραση ο Τ. Χυτήρης υπογράμμισε ότι «και τα κανάλια είναι πολλά βεβαίως», συμπληρώνοντας πως «ένα είδος συγχώνευσης ή και συνεργασίας των ηλεκτρονικών ΜΜΕ τουλάχιστον θα ήταν ευχής έργον και θα βοηθούσε την κατάσταση». Η Πολιτεία, συμπλήρωσε, θα σταθεί «διττώς: και προς τα ΜΜΕ και προς τους εργαζομένους στα ΜΜΕ».


Σχολιάστε εδώ