στα ενδότερα των ομάδων

=Όσκαρ ατυχίας διεκδικεί ο Παναγιώτης Μπιτσαξής. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού βρέθηκε μέσα σε 24 ώρες στο στόχαστρο της Σούπερ Λίγκας και σαν να μην έφτανε αυτό, στην πράξη αποδείχθηκε και η αδυναμία της ΕΠΟ να αποτρέψει κρούσματα βίας σε αγώνα Κυπέλλου.
=Όσα συνέβησαν στον επαναληπτικό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έγιναν βασικό αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους προέδρους αρκετών ΠΑΕ. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και τα σχόλια για τον γγΑ ήταν ιδιαίτερα καυστικά.
=Όπως έκαναν και με τον Σταύρο Αδαμίδη. Για τον πρόεδρο της Ένωσης έλεγαν ότι δεν μπορεί να ζητάει τη διακοπή του Πρωταθλήματος για τα κρούσματα βίας και όσα ακούγονται για τις περίφημες κασέτες και έπειτα να συναινεί στην ολοκλήρωση ενός αγώνα επειδή ήθελε να κάνει δημόσιες σχέσεις με τον ΠΑΟΚ.
=Διότι εκεί αποδίδει η πλειοψηφία των παραγόντων τη στάση που κράτησε ο Αδαμίδης στην Τούμπα, όταν δέχθηκε να επιστρέψουν οι παίκτες της ομάδας του και ο διαιτητής Μάνδαλος στον αγωνιστικό χώρο μόνο και μόνο για να μην επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή στον «Δικέφαλο του Βορρά». «Όφειλε να δείξει συνεπής με τις αρχές του για την παραδειγματική τιμωρία όσων συμμετέχουν σε επεισόδια», έλεγε ένας από τους πλέον έμπειρους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
=Φυσικά η στάση του Μάνδαλου και η επιστροφή του στον αγωνιστικό χώρο θα βάλει κι αυτόν στο στόχαστρο. Ο ρέφερι από τον σύνδεσμο της Αθήνας, άλλωστε, έχει δώσει φέτος αρκετές αφορμές, με κορυφαία τη φάση του πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού που αρνήθηκε να υποδείξει κόντρα στον Παναθηναϊκό.
=Φυσικά στο μάτι του κυκλώνα θα βρεθεί και η ΕΠΟ. Αρκετοί παράγοντες εξέφραζαν απορίες για τη στάση του Σοφοκλή Πιλάβιου στην απαίτηση της Πολιτείας να αναλάβει τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος.
=Κάποιοι θεώρησαν τη σιωπή του ως αποδοχή της επιθυμίας που εκφράστηκε τόσο από τον Παναγιώτη Μπιτσαξή, όσο και από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Γι’ αυτό σχολίαζαν αρνητικά την απουσία του από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας την προηγούμενη Τρίτη.
=Τις εντυπώσεις στο θέμα της διοργανώτριας αρχής, πάντως, έκλεψε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Απόλυτα φυσιολογικά για την πλειοψηφία των ομάδων, καθώς ο Παναθηναϊκός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την πρόοδο του αθλήματος, αλλά υπεραμύνθηκε και της παραμονής του Πρωταθλήματος στη Λίγκα.
=Ο Τζίγγερ απέδειξε με την έμμεση παρέμβασή του ότι διαθέτει το ειδικό βάρος, αλλά απέκτησε και την εμπειρία να προχωρά σε καίριες τοποθετήσεις που κάνουν τη διαφορά. Όταν άλλοι παράγοντες ασχολούνται με ανούσια πράγματα, ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» βλέπει το δάσος και αυτό του το πίστωσαν άπαντες!
=Στην άλλη όψη του νομίσματος, με τους χαμένους της εβδομάδας, μπαίνει η μορφή του Αχιλλέα Μπέου. Εκεί που έδειχνε παντοδύναμος, ήρθαν οι κασέτες και τον έκαναν να μοιάζει με πληγωμένο θηρίο, το οποίο προσπαθεί να παρασύρει και άλλους στην πτώση του στον γκρεμό.
=Μέσα σε δύο εβδομάδες ο Μπέος άνοιξε περισσότερα μέτωπα απ’ όσα έχουν όλοι οι άλλοι παράγοντες μαζί. Αν και φρόντισε να κλείσει ένα εξ αυτών με τα συγχαρητήρια τα οποία έδωσε στον Γιώργο Σπανό μετά την πρόκριση του Ατρόμητου στον τελικό του Κυπέλλου.
=Τη μέτρησε την κίνηση του Μπέου ο πρόεδρος της περιστεριώτικης ΠΑΕ, όπως έλεγαν συνεργάτες του. Ούτως ή άλλως έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και ενδεχομένως να μην υπήρχε κάτι που να του διατάρασσε την ψυχική ευφορία.
=Σε τέτοιες στιγμές όλοι μπορούμε να συγχωρέσουμε και τον μεγαλύτερο εχθρό μας. Και ο Σπανός έδωσε άφεση πρότερων αμαρτιών στον Μπέο.
=Εδώ αναγνώρισε τη συμβολή του Δώνη στην πρόκριση του Ατρόμητου. Όχι άδικα, καθώς ο άλλοτε διεθνής επιθετικός κατάφερε μέσα σε μία πενταετία να οδηγήσει δύο μικρομεσαίες ομάδες στον τελικό του Κυπέλλου.
=Το 2007, μάλιστα, κατάφερε και σήκωσε το τρόπαιο με τη Λάρισα στον τελικό, στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Εκεί όπου την Τετάρτη εξασφάλισε για τον Ατρόμητο το εισιτήριο της πρόκρισης.
=Ο Δώνης δικαιώνει απόλυτα όσους τον θεωρούν έναν από τους κορυφαίους έλληνες προπονητές της γενιάς του. Έστω και αν απέτυχε στην ΑΕΚ, την οποία θα βρει αντίπαλο στον τελικό και, ασφαλώς, θέλει να πάρει την εκδίκησή του.
=Η πορεία του Ατρόμητου μοιάζει με εκείνη της Λάρισας του 2007. Οι «βυσσινί» είχαν χάσει κάποιους βαθμούς με απροσδόκητο τρόπο και βρέθηκαν να κινδυνεύουν σοβαρά με υποβιβασμό.
=Η παραμονή τους οριστικοποιήθηκε την τελευταία αγωνιστική εκείνης της σεζόν. Κάτι που μπορεί να συμβεί και φέτος με την ομάδα του Περιστερίου που βρέθηκε ξαφνικά μια ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη.
=Στον τελικό η Λάρισα είχε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στον πάγκο του οποίου καθόταν ο Βίκτορ Μουνιόθ. Ισπανό θα αντιμετωπίσει ο Δώνης και φέτος, τον Μανόλο Χιμένεθ.
=Πολλές συμπτώσεις έχουν μαζευτεί και γι’ αυτό χαμογελούν στο Περιστέρι. Αλλά δεν το λένε, σε μια προσπάθεια του Δώνη να αποφορτίσει τους παίκτες του και να τους επικεντρώσει στον βασικό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την παραμονή.
=Και ο Σπανός, άλλωστε, χαρακτήρισε το Κύπελλο σαν κερασάκι στην τούρτα. Οριοθέτησε, δηλαδή, το αφεντικό της ΠΑΕ ψηλότερα την παραμονή του Ατρόμητου στη Σούπερ Λίγκα και έβαλε σε δεύτερο πλάνο τον τελικό.
=Εκτός από τον Ατρόμητο, σε περιπέτειες έχει μπλέξει και η Κέρκυρα. Το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων σε συνδυασμό με τις νίκες που πέτυχαν οι ομάδες της επικίνδυνης ζώνης μείωσαν αισθητά τη βαθμολογική διαφορά και οι νησιώτες κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν για πρώτη φορά σε θέση υποβιβασμού.
=Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και ο Νίκος Λυράκης, πάντως, εμφανίζονται αισιόδοξοι. Θεωρούν ότι η τύχη της Κέρκυρας εξαρτάται από τη δική της απόδοση και λένε στους παίκτες ότι μια νίκη μπορεί να αποδειχθεί αρκετή και να τους εξασφαλίσει την παραμονή.
=Εκείνος που έσωσε οριστικά την παρτίδα και κυνηγάει πλέον τις πιθανότητές του για την είσοδό του στα πλέι οφ είναι ο Άρης. Με το διπλό στην Κέρκυρα αναδείχθηκε η ικανότητα του Σάκη Τσιώλη να αφυπνίζει παίκτες όπως ο Κόκε και ο Καστίγιο, που έμοιαζαν να βρίσκονται σε χειμερία νάρκη.
=Οι «κίτρινοι» ποντάρουν πολλά στην αγωνιστική κοιλιά του Ολυμπιακού Βόλου και του ΠΑΟΚ λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που απέκτησαν από τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο. Έτσι έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και κάνουν υπολογισμούς πώς μπορούν να τους προσπεράσουν και να συμπληρώσουν με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και την Καβάλα το γκρουπ των πλέι οφ.


Σχολιάστε εδώ