Ποια 50 δισ., εδώ με το στανιό βρήκαν 2 δισ. το 2007…

Πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ δεσμεύτηκε η κυβέρνηση να εισπράξει από αποκρατικοποιήσεις και «αξιοποίηση» ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου μέχρι το 2014. Άραγε αντιλαμβάνονται τι σημαίνει 50 δισ.; Πόσους οργανισμούς και ακίνητα πρέπει να βγάλουν στο σφυρί για να βρεθούν 50 δισ.; Ιδιαίτερα σήμερα που ακίνητα των σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων έχουν κρεμάσει ταμπέλα «πωλείται» και προσφέρονται μισοτιμής. Τα δε διαμερίσματα πωλούνται στο 60%, ίσως και πιο κάτω, της τιμής που είχαν πριν από ενάμισι με δύο χρόνια. Κι αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσουν οι αρμόδιοι υπουργοί έτσι και κάνουν μια βόλτα σε μεσιτικά γραφεία.
Για να βρεις 50 δισ., κύριε πρωθυπουργέ, θα πρέπει να πωληθούν δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, αλλά και κρατικά κτίρια και εκτάσεις, διπλάσιας και παραπάνω αξίας.
Αφήστε που δύσκολα βρίσκονται ξένοι αλλά και ντόπιοι να διαθέσουν τόσα λεφτά και μάλιστα ζεστά. Οι κάθε λογής και χρώματος επενδυτές έτσι και μυρίσουν… ψοφίμι, το παίρνουν μπιτ-παρά, για ένα κομμάτι ψωμί.
Εδώ το 2007 ο Γιάννης Παπαθανασίου, ως υφυπουργός Οικονομικών, είχε αναθέσει σε γνωστό, μεγάλο, ξένο επενδυτικό fund να βρει αγοραστές για κτίρια του Δημοσίου και αυτό που κατάφεραν ήταν να βρουν τσίμα τσίμα (η χαρακτηριστική φράση ανήκει σε στέλεχος των ξένων) μόλις δύο δισεκατομμύρια ευρώ! Άντε να βρεις 50 δισ.; Μακάρι βέβαια, αλλά πού τέτοια τύχη, κύριε Παπανδρέου…


Σχολιάστε εδώ