«Παρασυνδυασμό» ετοιμάζουν οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ

Η κίνηση αυτή έχει πλέον τις ευλογίες της Ιπποκράτους, που τον τελευταίο καιρό έχει δεχθεί πλήθος διαμαρτυριών για την κατανομή των θέσεων των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοσυντήρητων οργανισμών.
Ο αναβρασμός που επικρατεί υποχρέωσε μέλη του τομέα αυτοδιοίκησης του κυβερνώντος κόμματος να καλέσουν μεθαύριο Τρίτη, στα κεντρικά γραφεία του κινήματος, όλους τους εκλεγμένους παράγοντες που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι με τον κ. Καμίνη, που εκτός από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη «φλερτάρει» έντονα και με τον Στέφανο Μάνο, πολλές ιδέες του οποίου ενστερνίζεται, όπως η απαγόρευση των πορειών υπό προϋποθέσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Στη συνεδρίαση θα μετάσχουν και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, που έθεσαν το θέμα, διαμαρτυρόμενοι για τον παραγκωνισμό τους από τα δημοτικά οφίτσια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυβερνών κόμμα διαθέτει περίπου 16 δημοτικούς συμβούλους, γιατί υπάρχουν και μερικοί αμφιταλαντευόμενοι σε σύνολο 29 της παράταξης Καμίνη και επομένως μπορούν να «μπλοκάρουν» τις όποιες αποφάσεις του.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκβιασμό, καθώς ο κ. Καμίνης κρατά αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ, μη θέλοντας να διαπραγματευτεί τη διαχείριση του δήμου μαζί του. Ο μόνος που τον επηρεάζει είναι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, και αυτός του επέδειξε να τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου τον στενό του συνεργάτη Θ. Λιβάνιο.
Το βέβαιο είναι ότι οι ισορροπίες που διαμορφώνονται στη δημοτική του ομάδα αγγίζουν τα όρια του τρόμου, αφού η πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού, αλλά και η έλλειψη πολιτικής εμπειρίας από τον ίδιο, προμηνύουν ακόμη και τη διάλυση της παράταξής του.
Τουλάχιστον έτσι λένε οι… Κασσάνδρες.


Σχολιάστε εδώ