Παγίδα πάει να… στήσει στον Σαμαρά η Ντόρα

Το άρθρο 28, παρ. 3, είναι σαφές ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα: «Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της…».
Ωστόσο η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας δείχνει να… αδιαφορεί για τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης με την προσδοκία ότι μέσα από τη διαδικασία αυτή θα εγκλωβίσει τον Αντώνη Σαμαρά. Στην πραγματικότητα «παίζει με τη φωτιά» και βάζει το προσωπικό συμφέρον και τις πολιτικές φιλοδοξίες της πάνω από τα συμφέροντα της χώρας.
Η κ. Μπακογιάννη επιμένει στην πρότασή της, το είπε κατʼ ιδίαν και στον πρωθυπουργό, έχοντας στο βάθος του μυαλού της τον κ. Σαμαρά.
Αν καταψηφίσει το νέο Μνημόνιο, θα κατηγορηθεί από τον Γ. Παπανδρέου (και την ίδια) ότι δεν βοηθάει στην προσπάθεια… σωτηρίας της οικονομίας και της χώρας! Αν πάλι αναγκαστεί να υπερψηφίσει, πρώτον θα αποδειχθεί ανακόλουθος σε σχέση με την τακτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα και δεύτερον θα «φορτωθεί» και η ΝΔ μέρος του πολιτικού κόστους για τα επώδυνα μέτρα που θα εφαρμοστούν την προσεχή τριετία. Η τακτική της κ. Μπακογιάννη προκαλεί τα ειρωνικά σχόλια των στελεχών της παράταξης που κάνουν λόγο για «αφέλειες» και προσθέτουν ότι «η Ντόρα θα πιει μόνη της και μέχρι το τέλος το πικρό ποτήρι» και η στήριξή της στο Μνημόνιο «θα στιγματίσει την υπόλοιπη πολιτική της διαδρομή».
Ως προς το επίμαχο ζήτημα η απάντηση της ΝΔ είναι και σαφής και κατηγορηματική: Δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο, όπως δεν ψήφισε και το αρχικό.
Αντίθετα, θα επιμείνει στη πάγια θέση της για την ανάγκη δραστικών αλλαγών στο Μνημόνιο, για αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής.


Σχολιάστε εδώ