Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

Έχει 2 συνομιλητές
από τη ΝΔ!
ΙΣΤΟΡΙΕΣ αστυνομικού μυστηρίου… Την ύπαρξη «γιάφκας» σε περιοχή των βορείων προαστίων εντόπισαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από εντατικές και εκτεταμένες έρευνες που διενήργησαν με άκρα μυστικότητα τις τελευταίες εβδομάδες. Πρόκειται για σπίτι γνωστού επιχειρηματία την εξώπορτα του οποίου περνάει σε τακτά χρονικά διαστήματα ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Συμπτωματικά τις περισσότερες φορές φθάνουν εκεί και δύο βουλευτές της ΝΔ, εκπρόσωποι της παλαιάς γενιάς. Νυχτερινές ώρες κατά κανόνα, για να μην είναι εύκολα ορατοί από τους περαστικούς. Να συζητούν το ενδεχόμενο προσχώρησής τους στον ΛΑΟΣ δεν το φαντάζομαι, να φύγεις από ένα κόμμα εξουσίας για να πας στο «εξαπτέρυγο» του ΠΑΣΟΚ. Στα κεντρικά της ΝΔ λύθηκαν πάντως οι απορίες που είχαν για το πώς και από πού πληροφορείται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ λεπτομέρειες γιʼ αυτά που συμβαίνουν και συζητούνται στα κομματικά όργανα.

ΛΟΙΠΟΝ, τομεάρχης στη Νέα Δημοκρατία αρμόδιος για θέματα Παιδείας είναι ως γνωστόν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ωστόσο, η πρώτη αντίδραση του κόμματος για το «τσουνάμι συγχωνεύσεων» που πλήττει τα σχολεία της χώρας ήταν από τον… Γραμματέα Α. Λυκουρέντζο. Η οποία δήλωση ήταν γραπτή και δόθηκε στους δημοσιογράφους από τον εκπρόσωπο Γ. Μιχελάκη. Υποθέτω ότι η μάλλον αδόκιμη αυτή διαδικασία επελέγη προκειμένου
ο κ. Σπηλιωτόπουλος να έχει χρόνο να ετοιμάσει μια πιο περιεκτική δήλωση για να καταγγείλει τα σχέδια της κυβέρνησης. Κι όχι επειδή από το κόμμα δεν μπορούσαν να περιμένουν πότε ο τομεάρχης θα τελειώσει με τις… ανειλημμένες υποχρεώσεις του στην Πλατεία Κολωνακίου.

ΔΙΕΨΕΥΣΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε μπλογκ ότι έχει στην κατοχή του Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών. Αλλά ακόμη κι αν είχε, δεν θα ήταν δα και το πλέον απίθανο… Με τη βιομηχανία που στήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, καθένας μπορούσε να στήσει μια ΜΚΟ, για την προστασία π.χ. του τσαλαπετεινού Λοκρίδας ή της αρσενικής μπεκάτσας Φλώρινας, και να εισπράττει χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία κατά κανόνα κατέληγαν στις προσωπικές τους καταθέσεις.

ΜΙΑ από τις τακτικές, τους τελευταίους μήνες, συναντήσεις τους είχαν την περασμένη Τρίτη Κ. Καραμανλής και Θ. Ρουσόπουλος. Η πρωτοβουλία ανήκε στον τέως πρωθυπουργό, ο οποίος τελευταία καλεί στο γραφείο του στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, και όχι μόνο, και συζητά μαζί τους τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.


Σχολιάστε εδώ