δημοτικές παρωδίες

QQQ Για απιστία σε βάρος του δήμου κινδυνεύει να κατηγορηθεί ο Γιώργος Καμίνης, αν δεν φέρει αμέσως στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των 38 εκατ. ευρώ που οφείλει το υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο Αθηναίων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του 2010. Ο ίδιος, παρότι ποιεί την νήσσαν εξαιτίας της «λυκοφιλίας» με τον Γιάννη Ραγκούση, είναι υποχρεωμένος να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατ’ αυτού αλλά και του υπουργού Οικονομικών, σε περίπτωση που αρνηθούν την καταβολή των οφειλομένων. Αν και ο δήμαρχος ακολούθησε παρελκυστική πολιτική όταν τέθηκε το ζήτημα, πριν από περίπου έναν μήνα, από τον Νικήτα Κακλαμάνη, πρέπει σύντομα να αποκαλύψει τις διαθέσεις του, διαφορετικά κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί οι 15 υπογραφές που απαιτούνται από δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να έρθει το θέμα στην ολομέλεια του Σώματος. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» Νίκος Μιχαλολιάκος διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί υστέρηση βεβαιωμένων εσόδων του δήμου, για τη μη είσπραξη των οποίων υπάρχουν ποινικές ευθύνες.
QQQ Οι λεηλασίες παροπλισμένων οχημάτων του Δήμου Αθηναίων, αλλά και χρήσιμων ανταλλακτικών, συνεχίζονται στο εργοτάξιο που διαθέτει ο δήμος στη Ζοφριά. Πριν από λίγες μέρες, περίπου 25 αθίγγανοι αλβανικής υπηκοότητας εισέβαλαν στον χώρο και έκλεψαν 15 παροπλισμένα μηχανάκια, κυρίως τρίκυκλα, που θα πήγαιναν στον ΟΔΔΥ για παλιοσίδερα. Είχε προηγηθεί, παραμονές Χριστουγέννων, η αρπαγή 50 ζευγών ελαστικών από φορτηγά. Όσο για την Αστυνομία, από τότε που πετροβολήθηκε περιπολικό της, κάνει ότι δεν ξέρει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, αν και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς έχει ζητήσει τη μόνιμη εγκατάσταση της κλούβας των ΜΑΤ που εδρεύει επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στις εγκαταστάσεις της Ζοφριάς.
QQQ Νέες συμμαχίες φαίνεται πως αναζητά ο Γιώργος Καμίνης στον Δήμο Αθηναίων, αξιοποιώντας ανθρώπους της Ντόρας Μπακογιάννη. Έτσι, στη θέση του υπεύθυνου Ανακύκλωσης και του τομέα Εκλογών τοποθετήθηκε ο «κολλητός» της ψηλής Παν. Κοσμάτος, ενώ αποχώρησε ο Μαν. Αλεξάκης. Το ίδιο συνέβη με την τοποθέτηση του Σαριδάκη στη θέση του Κώστα Δουμάζη, ως υπεύθυνο Οδοκαθαρισμού της Αθήνας. Τουλάχιστον ο κ. Καμίνης πέτυχε να διορίσει ένα εντελώς δικό του άτομο στη διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου του, τον Βαγγέλη Νεμπεγκζερίνη, μέχρι πρότινος υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, γνωστό συνδικαλιστή της Αυτόνομης Παρέμβασης.
QQQ Μηνυτήρια αναφορά κατά των βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας Πέτρος Καραγιαννίδης. Σ’ αυτήν, καταγγέλλει τους βουλευτές ότι με την ψήφο τους παρέβησαν τα άρθρα 28, 2 και 3 του Συντάγματος και μας οδήγησαν ως πρόβατα επί σφαγή στη… μέγκενη του ΔΝΤ, σφετεριζόμενοι τη λαϊκή εξουσία προς εξυπηρέτηση συμφερόντων ξένων δυνάμεων! Για να δούμε ποια τύχη θα έχει αυτή η ενέργεια; Θα οδηγήσει κάπου ή θα μπει γρήγορα γρήγορα στο αρχείο για να μην… ενοχλεί;
QQQ Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης έμεινε τελικά ο Άγιος Δημήτριος. Η υπό την Μαρία Ανδρούτσου δημοτική αρχή δεν κατάφερε να περάσει τον εκλεκτό της Βασ. Καρδάση, αφού στη δεύτερη ψηφοφορία έμεινε στους 24 ψήφους. Όσοι δηλαδή είναι και η δύναμή της στο δημοτικό συμβούλιο. Της έλειπαν τέσσερις ψήφοι που δεν της «δόθηκαν» από την αντιπολίτευση, που στήριξε τον Α. Μπουζιούρη (πήρε οκτώ ψήφους). Απείχε και πάλι η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Η παράταξη που διοικεί τον δήμο υπέστη δεινή ήττα, επιμένοντας στην υποψηφιότητα του Βασ. Καρδάση που τη βοήθησε προεκλογικά. Η συσπείρωση της αντιπολίτευσης καταγράφεται ως πρωτοφανές γεγονός, καθώς δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Σηματοδοτεί δε ενδιαφέρουσες εξελίξεις και ήδη ακούγονται οι πρώτες γκρίνιες στην παράταξη που διοικεί τον δήμο.
QQQ Κρίμα τα χιλιάρικα ευρώ που ξόδεψε και ο ίδιος και η Κουμουνδούρου για να στηρίξουν την «αντιμνημονιακή» υποψηφιότητά του στις εκλογές του Νοεμβρίου για την Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα σε περίοδο… λιτότητας. Ο λόγος για τον Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος, τι έκπληξη, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι παραιτείται από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τη θέση του επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας.
QQQ Σημάδια διάλυσης παρουσιάζει η παράταξη του πρώην δημάρχου Αγίας Παρασκευής και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Βασίλη Γιαννακόπουλου. Πριν από λίγες ημέρες ο σύμβουλος Γιάννης Γουργούλης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό, για λόγους διαφωνίας με την κατάσταση που επικρατεί στα εσωτερικά του.


Σχολιάστε εδώ