Δεν χαρίζουμε τίποτα, δεν υποχωρούμε για τίποτα, είμαστε ενωμένοι

Γι’ αυτό ακριβώς βρεθήκαμε την περασμένη Πέμπτη στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο κλειστό γήπεδο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου. «Ως εδώ» στην άρνηση αυτών που είναι απέναντί μας και δεν θέλουν να υπογράψουν ικανοποιητικές ΣΣΕ για τον κλάδο μας, υπερασπιζόμενοι «ατομικές» – «επιχειρησιακές» συμβάσεις, «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις και μπλοκάκια.
– Ως εδώ στις απολύσεις.
– Ως εδώ στις στρατιές των ανέργων που όλο και αυξάνονται.
– Ως εδώ στις καθυστερήσεις των πληρωμών και στις καταβολές δεδουλευμένων.
– Ως εδώ στην ανασφάλιστη εργασία κυρίως στα σάιτ και όχι μόνο.
– Ως εδώ στη μη καταβολή του αγγελιόσημου με σκοπό τη διάλυση των Ταμείων μας.
– Ως εδώ στις μειώσεις των συντάξεων.
– Ως εδώ στο «άλλοθι» του Μνημονίου .
Ο κλάδος δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχτεί ποτέ. Είναι η ώρα του «υπέρ πάντων» αγώνα και κανείς δεν πρέπει να λείψει. Είναι η ώρα που οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να είναι παρόντες, ανεξάρτητα από την όποια τυχόν διαφωνία τους με τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών τους οργάνων, μέλος των οποίων είμαι και εγώ η ίδια.
Είναι η ώρα που η πένα μας πρέπει να γράψει μια λέξη: Ενότητα. Να ξεχάσουμε τον εαυτό μας και να μπούμε στη μάχη όλοι μαζί σαν μια γερή γροθιά.
Γιατί το να έχουμε δουλειά δεν πρέπει να είναι… είδηση. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.
Χρειαζόμαστε ένα κοινό και αρραγές μέτωπο – έξω από παρατάξεις, κομματικές αναφορές και εξαρτήσεις – ανταποκρινόμενοι στις άμεσες ανάγκες του κλάδου που βρίσκεται επί ξυρού ακμής, βαλλόμενος πανταχόθεν. Πρέπει να βροντοφωνάξουμε όλοι ένα ηχηρό ΟΧΙ στις υπεκφυγές, στις αντεγκλήσεις, στα χτυπήματα κάτω από τη μέση και στις όποιες παρεμβάσεις απ’ όπου και αν προέρχονται. Είναι υποχρέωση όλων μας να θυμόμαστε ότι ένας μπορεί να παλέψει σαν ήρωας, αλλά θα πάει χαμένος ο αγώνας του. Δέκα μπορούν να αγωνιστούν μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπορούν να νικήσουν. Αν όμως βρεθούμε στη μάχη όλοι μαζί, θα είμαστε ανίκητοι. Ως εδώ λοιπόν αν θέλουμε να βγούμε νικητές σε αυτήν τη σκληρή μάχη και να διατηρήσουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια, την αποτελεσματικότητά μας, και να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια απαξίωσης του κλάδου. Άλλωστε πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε -εκτός των άλλων- στον ελληνικό λαό αδέσμευτη ενημέρωση.

* Η Έννυ Μαγιάση είναι
β΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.


Σχολιάστε εδώ