Γιατί δεν ανακοινώνουν το όνομα του υπουργού με τα 178.000.000 ευρώ;

Η αποκάλυψη έσκασε σαν βόμβα και ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη Βουλή, αλλά και στα πολιτικά γραφεία και στους καφενέδες ανά την Ελλάδα. Όλοι ανεξαιρέτως, βουλευτές και δημοσιογράφοι, αναζητούσαν εναγωνίως το όνομα του πρώην υπουργού, δεδομένου ότι τα 178 εκατ. ευρώ είναι τεράστιο, απίστευτο ποσό. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας, τα λεπτομερή στοιχεία, με τα σχετικά ντοκουμέντα για τους λογαριασμούς στην Ελλάδα, αλλά και στην Ελβετία, του συγκεκριμένου πολιτικού βρίσκονται τόσο στην αρμόδια διεύθυνση του ΣΔΟΕ, όσο και στην Επιτροπή του άρθρου 7/ν. 2331. Στην Επιτροπή προΐσταται ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Νικολούδης, ο οποίος θεωρείται από τα ικανότερα και άμεμπτα στελέχη του δικαστικού σώματος. Εναπόκειται λοιπόν στο ΣΔΟΕ και την Επιτροπή του άρθρου 7 να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες σε βάρος του εν λόγω πρώην υπουργού, καθώς όπως προαναφέραμε δεν είχε δηλώσει ως υποχρεούτο τα 178 εκατ. ευρώ στο «Πόθεν Έσχες». Θέμα υπάρχει και για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο και προΐσταται του ΣΔΟΕ και της Επιτροπής. Όσο καθυστερεί η δημοσιοποίηση, τόσο θα εγείρονται ερωτήματα, ενώ λόγω του γενικότερου κλίματος καχυποψίας που επικρατεί στην κοινή γνώμη, θα διακινηθούν σενάρια περί «συγκάλυψης».

Σημειώνεται ότι πιθανότατα και αύριο ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γιακουμάτος θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, επειδή δεν ανακοινώνεται το όνομα του πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα να υπάρχει καχυποψία για όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές έχουν προχωρήσει στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων πολιτικών που στο παρελθόν με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονταν σε υποθέσεις κρατικών προμηθειών. Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο αν από τους ελέγχους προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για ποσά ή ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί ή δεν υπάρχουν επαρκείς δικαιολογίες για την απόκτησή τους.


Σχολιάστε εδώ