Αναχρηματοδότηση του δανεισμού της Forthnet

Σε κινήσεις για να αντιμετωπίσει την ύφεση προχωράει ο Όμιλος Forthnet. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έχει κινήσει διαδικασίες από τις αρχές Φεβρουαρίου «για την αναχρηματοδότηση των δανειακών του υποχρεώσεων της περιόδου 2011 και 2012» και βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.
Ταυτόχρονα σημειώνει ότι «εκτός από τη λειτουργική συγχώνευση και την αναδιάρθρωση των τηλεπικοινωνιακών και τηλεοπτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας» και «οι οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται λόγω της διεύρυνσης του πελατολογίου του τηλεπικοινωνιακού κλάδου θα βοηθήσουν τη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών στο επόμενο διάστημα».
Το 2010 ο Όμιλος Forthnet εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 404 εκατ. ευρώ έναντι 371 εκατ. ευρώ το 2009 και ζημίες προ φόρων ύψους 80 εκατ. ευρώ το 2010 έναντι 40 εκατ. ευρώ το 2009. Η Nova πάντως αυξάνει ταχύτητα εν όψει και του ανταγωνισμού. H διοίκηση της Forthnet προσπαθεί να μεταφέρει τους συνδρομητές της Nova στο επόμενο στάδιο της υψηλής ευκρίνειας με δύο τρόπους: με τη διάθεση αποκλειστικά του νέου αποκωδικοποιητή υψηλής ευκρίνειας (High Definition) και με την προσθήκη νέων καναλιών. Έτσι, στο μπουκέτο της από την περασμένη Πέμπτη εντάχθηκαν τα κανάλια Discovery HD Showcase και Nat Geo Wild HD, ενώ έχει ήδη τα Eurosport HD και National Geographic HD στην πλατφόρμα της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Forthnet, στην Ελλάδα οι ψηφιακοί συνδρομητές της Nova έφτασαν τους 363.679, οι αναλογικοί τους 16.362 και στο σύνολο, περιλαμβανομένων και των συνδρομητών της Κύπρου, ο τελικός αριθμός φτάνει τους 391.550.


Σχολιάστε εδώ