αμυντικά θέματα

Βενιζέλεια έπη…
ξ Στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τον νέο νόμο του περί προμηθειών. Τα Επιτελεία είναι ανύποπτα και μη ενημερωμένα…
s Εισάγει τη «ρήτρα ακεραιότητας» στον ανάδοχο-προμηθευτή, η μη τήρηση της οποίας επισύρει κυρώσεις. Με αυτήν τη ρήτρα απαγορεύονται στον ανάδοχο οι παράνομες πληρωμές, μίζες κ.λπ.
ξ Η στήλη θα συνιστούσε, με τον δέοντα σεβασμό στον θώκο, στον κ. υπουργό να συμπεριλάβει στον νόμο τα παρακάτω ουσιώδη κι αποτρεπτικά της μίζας:
– Καμία προμήθεια χωρίς διεθνή διαγωνισμό.
– Κατάργηση του άρθρου 88 του Συντάγματος (έργο σοφίας και ευθύνης του κ. Βενιζέλου) που καλύπτει αρπαχτές υπουργών.
s Τα περί κατάργησης των Αντισταθμιστικών που προτείνει, ορθότατο…

…και βενιζέλειες οικονομίες
ξ Οικονομίες κάνε, να ʼχεις στα γηρατειά…
s Είναι ένας στίχος από ένα θαυμάσιο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη («Μικροαστικά – ποίηση του αξέχαστου Γιάννη Νεγρεπόντη).
ξ Κινούμενος εντός του πνεύματος των αιματηρών οικονομιών, που συμπεριλαμβάνουν περικοπές επιδομάτων επικινδυνότητας πιλότων και υποβρυχιάδων, ο κ. υπουργός προέβη και στις παρακάτω ενέργειες:
– Ενίσχυσε το ήδη υπάρχον διογκωμένο προσωπικό Ενημέρωσης του υπουργείου (κ. Αδαμαντία Κιούρκα 2.600 ευρώ, κ. Βεργίτσης 2.600 ευρώ και Μ. Λαζαρίδης 1.300 ευρώ) με την κ. Ιφ. Ροζούλη (1.650 ευρώ). Ένας άνθρωπος έφτασε για τον «φόρτο» εργασίας. Ο κ. Λαζαρίδης, φίλος του κ. Μεϊμαράκη, διατηρήθηκε εκεί ως συνέχεια της… ρουσφετολογίας.
s Σημειώνω, προς ευφροσύνη σας, ότι η τελευταία προσελήφθη, κυρίως, ως αρχισυντάκτρια του περιοδικού «ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ», το οποίο έχει παύσει να εκδίδεται από τετραετίας!
ξ Ωστόσο, σημειώνω και έτερον τερπνόν: Το ΥΕΘΑ μισθοδότησε, με παχυλούς μισθούς, τη διετία 2007-2009 οκτώ δημοσιογράφους, ως «εξωτερικούς συνεργάτες» του τεθνεώντος περιοδικού «ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ». Φιλαράκια του Ευάγγελου του Α΄. Έχουμε 3 Ευάγγελους: τον κ. Μεϊμαράκη (Α΄), τον κ. Βασιλάκο (Β΄) και τον κ. Βενιζέλο (Γ΄).
s Ο Γ΄ τους ανακάλυψε, και εύγε, τους απέλυσε (;) αλλά δεν τους ζήτησε πίσω το χρήμα.

Τι λέτε, ρε παιδιά;
ξ Διερωτάται δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας: Πώς γίνεται ο Γιάννος Παπαντωνίου να συνομιλεί στο Παρίσι με Τζορτζ Σόρος, Χέρμαν βαν Ρομπάι, Μάριο Μόντι, Ντιντιέ Ρέιντερς και εδώ να μην είναι ο πρώτος στη διαχείριση του οικονομικού προβλήματος; Και συνεχίζει απτόητος: Το ίδιο ερώτημα αφορά τον κ. Σημίτη και τον Νίκο Χριστοδουλάκη…
s Τι του απαντάς; Φαίνεται σαν να αφίχθη χθες στη χώρα…

Ο κ. συνταγματάρχης
ξ Όταν ρώτησαν την κ. Μαθιοπούλου πώς ανέλαβε το «έργο» της μελέτης του στρατιωτικού προβλήματος της Ελλάδος έναντι 150.000 DM (μεταξύ μας, ψιλοποσό…), απάντησε ότι η πρόταση έγινε από κάποιον συνταγματάρχη Χρόνη Ναλμπάντη, συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου. Και συμπληρώνει: «Δεν υπήρχε ανταγωνισμός, επειδή δεν υπήρχαν άλλοι διακεκριμένοι ειδικοί… Η ιδέα δεν ήταν του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά του κ. Ναλμπάντη…».
s Το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του ΥΕΘΑ, του οποίου προΐστατο ο κ. Δρόσος, θεωρείτο ανεπαρκές…
ξ Ψάχνω να βρω ποιος είναι ο κ. Χρόνης Ναλμπάντης. Αδύνατον…

Άμυνα και μουσική
ξ Ο φίλος της στήλης κ. Θεόδωρος Στάθης υπήρξε ένας πολύ επιτυχημένος υφυπουργός Άμυνας, επί υπουργίας Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.
s Σήμερα αναδύεται ένα άλλο χάρισμά του, που, σύμφωνα με την κοινή αντίληψη, ολίγον ταιριάζει με τις… πολεμικές τέχνες.
ξ Συνέθεσε όπερα (μουσική – λιμπρέτο), την «Αντιγόνη», την οποία παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, την 30ή Μαρτίου. Θα διευθύνει ο μαέστρος κ. Ρ. Πυλαρινός, με πρωταγωνίστρια-σοπράνο την κ. Νίνα Λοτσάρη.
s Ένα μπράβο είναι πολύ λίγο για τον αγαπητό κ. Στάθη.

Ο εξοχότατος κ. Καντάφι
ξ Πρόσωπο της επικαιρότητας, που μερικά «σαΐνια» έσπευσαν να τον παρουσιάσουν ως απόφοιτο της ΣΣΕ ή της Σχολής Δοκίμων, προς εντυπωσιασμό.
s Ουδέν των ανωτέρω. Μέγας «μπαταχτσής» προς το ελληνικό Δημόσιο και προς έλληνες επιχειρηματίες. ΝΑΙ, και φίλος του πρωθυπουργού μας…


Σχολιάστε εδώ