Άφεση αμαρτιών στον Εφραίμ λόγω… Πούτιν!

Πλην όμως με δικαιολογίες που δεν αντέχουν στην κριτική και με θεωρίες που παραπέμπουν όχι σε αρχηγό κόμματος που φιλοδοξεί να… σώσει τη χώρα, αλλά σε θαμώνα μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών. Μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στα εγκαίνια των γραφείων του ΛΑΟΣ στη Ν. Φιλαδέλφεια, ισχυρίσθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ πως για την αλλαγή στη στάση του έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι… ο ηγούμενος Εφραίμ είναι εξομολογητής του Βλ. Πούτιν!
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν περί «Μονής Βαλτοπεδίου» και για το ότι οι μοναχοί πρέπει να πάνε φυλακή, είπε: «Κι εμείς τότε, στην αντάρα, είπαμε πράγματα υπερβολικά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, μη μένοντας σε αγκυλώσεις του χθες για να προσδιορίσουμε το αύριο, έψαξα σε βάθος». Προς μεγάλη έκπληξη των συγκεντρωμένων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συνέχισε με την ίδια διάθεση… αυτοκριτικής: «Και λέω: “Τι είναι επιτέλους αυτή η Μονή;” Και πάνω απ’ όλα “τι είναι ο ηγούμενός της;” Την απάντηση την πήρα από δύο εξέχουσες παγκόσμιες προσωπικότητες. Όταν προσκυνητής εις τη Μονή αυτή πηγαίνει ο βασιλιάς της Αγγλίας ο Κάρολος, κι όταν εξομολογητής του Πούτιν είναι ο Εφραίμ, είσαι αναγκασμένος να κάνεις δεύτερες σκέψεις και να αναθεωρήσεις».
Ύστερα από αυτά θα πρέπει να αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες νέα δημόσια παρέμβαση του κ. Καρατζαφέρη που θα ζητάει συγγνώμη από τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για όσα υβριστικά και προσβλητικά είχε εκτοξεύσει εναντίον του σχετικά με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Εκτός κι αν η… μεταμέλειά του αφορά μόνο τον ηγούμενο Εφραίμ, άντε το πολύ και τον μοναχό Αρσένιο.


Σχολιάστε εδώ