Άγρια σύγκρουση Θέμου – Ψυχάρη!

Με άγνωστο το ποιος θα είναι ο χαμένος… Νοκ άουτ πάντως δεν προβλέπεται…

Στη σύγκρουση τα πυρά παίρνουν και τον γνωστό εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετέχει ως μεγαλομέτοχος και στις δύο πλευρές. Στον ΔΟΛ έχει σημαντικό ποσοστό και ενδέχεται να το αυξήσει στην περίπτωση που μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (και αυτό δείχνει να αποτελεί την ουσιαστική αιτία του πολέμου), στο δε «Πρώτο Θέμα» πρόσφατα αγόρασε το 40%, βάζοντας, όπως ειπώθηκε, 5.000.000 ευρώ, αν και λέγεται ότι έδωσε παραπάνω.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή μ’ ένα παραπολιτικό που είχε το «Πρώτο Θέμα» με τίτλο: «Γλιστράει σαν το Χέλι» και αναφερόταν σε υπόθεση που αφορά τη βίλα που έχει το αφεντικό του ΔΟΛ, ο Σταύρος Ψυχάρης, στο Πόρτο Χέλι και έχουν γίνει πολεοδομικές παραβάσεις, και ο φάκελος βρίσκεται στα συρτάρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα του «Π.Θ.» ήταν το εξής:

«Γλιστράει σαν το Χέλι!

Στα συρτάρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου έχει κολλήσει εδώ και περίπου έναν χρόνο -άγνωστο το γιατί- μια αρκετά ενδιαφέρουσα υπόθεση η οποία συνοδεύεται από μια εξίσου πολύ ενδιαφέρουσα μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει η Διεύθυνση Δασών Αργολίδος. Το περιεχόμενό της αφορά σε πολύ γνωστό διαπλεκόμενο πρόσωπο και στις παρανομίες που έχει κάνει στην παραθαλάσσια βίλα-μεγαθήριο που διαθέτει σε μια από τις πιο ακριβές παραθεριστικές περιοχές της χώρας. Παράνομη υλοτομία και παράνομη επέμβαση αναδασωτέας έκτασης είναι οι κατηγορίες που του προσάπτουν οι δασολόγοι της υπηρεσίας που επιχείρησαν επιτόπια αυτοψία στη βίλα του πριν από τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα εξέδωσαν και τα απαιτούμενα από τον νόμο πρωτόκολλα κατεδάφισης προκειμένου να γκρεμιστεί η μάντρα-έκτρωμα. Κάποια στιγμή αναγκάστηκε ο ίδιος να τη ρίξει προκειμένου να γλιτώσει τις συνέπειες.

Καταστράφηκαν όμως τα κακόμοιρα τα δεντράκια (έχει προχωρήσει σε καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους της φυόμενης δασικής και λοιπής βλάστησης), τα οποία εξαφάνισε μέσα σε μια νύχτα για να χτίσει στη θέση τους πολυτελείς μεζονέτες με εξωτερικά τζακούζι, μπάρμπεκιου κ.λπ. Αν η υπόθεση αφορούσε κάποιον τυχαίο πολίτη αυτής της χώρας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είχε πέσει και μάλιστα θα ήταν βαρύς και ασήκωτος. Α, είναι και το θέμα της offshore πίσω από την οποία κρύβεται ο ”επώνυμος”. Προσεχώς…»

Την επομένη ο Ψυχάρης απάντησε με το παρακάτω αιχμηρό σχόλιο στη σελίδα του «Μικροπολιτικού»:

«Θα πάει μακριά η βαλίτσα µε τα (µαύρα) εκατομμύρια; Διότι το τέρας όλο μοιάζει να κρύβεται στους υπονόμους (πού να τολμήσει να πλησιάσει τη… ζούγκλα) και όλο γρυλίζει. Το Θέμα είναι ότι η υπομονή εξαντλείται και η συνέχεια προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς πολλοί… χορηγοί άρχισαν να λαλούν!»

Σαφέστατο το καρφί! Τώρα, ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια, θυμήθηκε ο κυρίαρχος πλέον του Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης, τις σακούλες με τα 5.000.000 ευρώ που πήγε ο Θέμος και κατέθεσε στο υποκατάστημα της PARΙBAS στο Κολωνάκι και είχε γίνει τότε (Γενάρης του 2008) χαμός. Δικαστικά η υπόθεση δεν προχώρησε. Μάλιστα πριν από έναν μήνα η Ντόρα Μπακογιάννη έφερε, με ερώτησή της στον υπουργό Οικονομικών, το θέμα στη Βουλή, χωρίς όμως να υπάρξει καμία… διαύγεια.

Πυροβόλησε όμως ο Ψυχάρης και την επομένη, με ακόμα πιο αιχμηρό σχόλιο, βάζοντας στο στόχαστρο και τον συνέταιρο του Θέμου, Τάσο Καραμήτσο…

«Κλέφτης Κινηματογράφων

Τον… ξέχασαν; Τον καλύπτουν; Και ώς πότε; Και η βαλίτσα µε τα µαύρα εκατομμύρια; Θα περιμένει πολύ ακόμη η Δίωξη; Το Θέμα είναι ότι το Καρα-λαµόγιο από την Τρούμπα τούς κλέβει όλους κινηματογραφικά. Λοιπόν έχουμε Θέμα και καθημερινό σίριαλ: Το Καραλα-μόγιο και η Οχιά…».

Φαίνεται όμως ότι δεν υπήρξε καμία μεσολάβηση για να πέσουν οι τόνοι, και έτσι ο Ψυχάρης επανήλθε την Πέμπτη, με ακόμα πιο προσωπική επίθεση κατά του Τάσου Καραμήτσου, βάζοντας φιτίλι στον Ρέστη (αποκαλείται «νεόκοπος χορηγός»). Ο στόχος ίσως είναι να προκαλέσει διάσπαση, από τη μια μεριά Θέμος – Ρέστης και από την άλλη μόνος ο Καραμήτσος.

Το νέο παραπολιτικό ήταν:

«Δανεικά για… “σπίτι”

Και σήμερα έχουμε Θέμα. Δηλαδή κάθε εβδομάδα γίνεται αρπαγή. Ένα άλλο Δημόσιο λαµόγιο έλεγε ότι όταν μεταφέρεις λεφτά καθ’ οδόν σού πέφτουν μερικά! Όμως το Καρα-λαµόγιο (από την Τρούμπα στο Ψυχικό – εξ αγχιστείας…) δεν ξέρει ότι ήδη λαλούν οι “χορηγοί” του και το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό. Τελικά είτε ο χοντροµ…ς, όπως αποκαλεί τον συνεταίρο του, είτε ο και πολύ (λέει) βλάκας νεόκοπος χορηγός, πιθανώς και οι δύο μαζί θα τον ξαποστείλουν. Και θα ζητάει πάλι τρία κατοστάρικα από τον κυρ Νίκο για να πάει (επί πληρωμή) σε ένα ”σπίτι”!».

Ποια είναι η ουσία

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αλλού ξεκίνησε ο πόλεμος, η αρχική αιτία ήταν η μπηχτή γιατί η Εισαγγελία Ναυπλίου δεν έχει στείλει στον ανακριτή τις πολεοδομικές παραβάσεις του Ψυχάρη στην έπαυλή του στο Πόρτο Χέλι και η απάντηση ήταν για τη βαλίτσα με τα «μαύρα» 5.000.000 ευρώ, αλλά στη συνέχεια ο Ψυχάρης έβαλε στον… χορό τον Τάσο Καραμήτσο. Όχι τυχαία, λένε εκείνοι που γνωρίζουν. Στ’ αυτιά του Ψυχάρη έφθασαν πληροφορίες ότι ο Καραμήτσος σε συζήτηση με τον Ρέστη του είχε πει να μη βάλει λεφτά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ. Κατ’ άλλους, δεν έχει πει αυτό, αλλά να μπει ανάλογα με το αν νομίζει ότι του βγαίνει αυτή η τοποθέτηση.

Είτε ισχύει το ένα είτε το άλλο, ο Ψυχάρης θεωρεί ότι στο «Πρώτο Θέμα» πιστεύουν πως αν δεν συμμετάσχει ο Ρέστης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ, θα έχει ο Ψυχάρης οικονομικά προβλήματα, ενδεχομένως να κινδυνεύσει η έκδοση του «Βήματος», και έτσι κερδισμένο απ’ αυτή την εξέλιξη θα είναι το «Π.Θ.». Και γενικά ότι «εμποδίζουν» τον Ρέστη να βάλει λεφτά στον ΔΟΛ για λόγους ανταγωνισμού.

Τη συνέχεια αναμένεται να δώσουν σήμερα ο Θέμος και ο Καραμήτσος από την εφημερίδα τους.

Ασφαλώς δεν θα κινείται σε ήρεμα νερά…


Σχολιάστε εδώ