Όχι άλλα… παιχνίδια με το Τζάνειο

Γράφαμε στο προπερασμένο φύλλο ότι μεθοδεύεται το κλείσιμο της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Τζανείου. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι αναβαθμίσθηκαν οι χώροι στον Β’ όροφο του νοσοκομείου, ανακαινίστηκαν και θα στεγάσουν το Α’ και Β’ Καρδιολογικό Τμήμα. Μάλιστα έδωσε συγχαρητήρια στον διοικητή του Τζανείου γι’ αυτό το μεγάλο έργο. Δύο μέρες μετά, η πρώην διευθύντρια του Τζανείου Ευαγγελία Γιαννακάκου έστειλε επιστολή στον υπουργό με την οποία του επισημαίνει ότι αυτά τα έργα που χειροκροτεί τώρα, είχαν ετοιμαστεί από την ίδια, δηλαδή το 2009 είχε εγκριθεί από το ΔΣ η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης και είχε γίνει η διακήρυξη του έργου, τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου ζητήθηκε από τον υπουργό Υγείας η έγκρισή τους και η χρηματοδότηση του έργου και το 2010 έγινε στο υπουργείο Υγείας επανυποβολή της αρχιτεκτονικής κάτοψης για την εφαρμογή των δημοπρατήσεων. Καταλήγοντας στην επιστολή της η κ. Γιαννακάκου, αναφέρει:

«Κύριε υπουργέ,

Θέλω να πιστεύω ότι όσα είπατε στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, οφείλονται σε εσφαλμένη πληροφόρηση. Πιστεύω ακόμη ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκαταστήσετε την πραγματική εικόνα του Τζανείου στο συγκεκριμένα θέμα. Αυτό είναι, νομίζω, το πνεύμα της συναίνεσης, το οποίο μετ’ επιτάσεως δηλώνετε ότι ακολουθείτε».

Με λίγα λόγια, ο σημερινός διοικητής του νοσοκομείου «συγχωρείται με ξένα… κόλλυβα», που λέει και ο λαός μας.

Πέρα απ’ αυτό όμως, ο υπουργός Υγείας οφείλει και μια εξήγηση για το Β’ Καρδιολογικό Τμήμα. Είναι δυνατόν να επαίρεται ο υπουργός ότι θα δοθούν δύο καρδιολογικά τμήματα στον λαό του Πειραιά και το ένα από τα δύο θα έχει ως προσωπικό μόνο τον… διευθυντή του; Κάτι δεν του έχουν πει, όπως φαίνεται, οι διοικητές του νοσοκομείου και τον εκθέτουν. Επιβάλλεται λοιπόν να αναζητήσει την αλήθεια και να μας πει τι σκέπτεται: Θα κλείσει ή όχι το Β’ Καρδιολογικό Τμήμα του Τζανείου; Περιμένουμε…


Σχολιάστε εδώ