ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης

Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, παρότι έχει στην κατοχή της περί τα 250.000 ακίνητα στη χώρα, η ίδια στεγάζεται σε κτίρια ιδιωτών και πληρώνει ενοίκια 740.000 ευρώ τον χρόνο. Απίστευτο, αλλά αληθινό. Συμβαίνει μάλιστα εδώ και αρκετά χρόνια, που σημαίνει ότι η Κτηματική Εταιρεία και κατʼ επέκταση ο κρατικός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί με εκατομμύρια ευρώ. Τα οποία θα είχε γλιτώσει αν κάποιος υπουργός ή κάποιος από τους επικεφαλής της Εταιρείας είχε κάνει το αυτονόητο: Να μεταφέρει τα γραφεία σε ένα από τα χιλιάδες ιδιόκτητα κτίρια.

vΣωστή η επισήμανση του πολιτικού αναλυτή της «Καθημερινής» Κώστα Ιορδανίδη ότι «η χώρα έχει ανάγκη πολιτικό και όχι τεχνοκράτη». Η εμπειρία, τουλάχιστον η μεταπολιτευτική, έχει δείξει ότι όπου χρησιμοποιήθηκαν τεχνοκράτες, όπως το 1990 με την κυβέρνηση Ζολώτα, αλλά και σε κρίσιμα υπουργεία καθηγητάδες και από άλλους χώρους εκτός πολιτικής, τίποτε δεν πήγε μπροστά, κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε.

Βέβαια, η «Κ» έχει φαγωθεί με τα κύρια άρθρα της να ζητάει κυβέρνηση προσωπικοτήτων…

vΗ ελπίδα είναι η κρίση να αναδείξει νέες ιδέες, νέους ανθρώπους και νέα σχήματα, γράφει συνάδελφος. Ποιος δεν θα το ήθελε… Μόνο που δεν πατάς ένα κουμπί και τα έχεις όλα αυτά… Εδώ παραμένουν στο πολιτικό παλκοσένικο πρόσωπα που τα είχαμε πρωτοδεί το 1963, ενώ και τα καινούργια, από το 1974, που θα άλλαζαν την… καθεστηκυία τάξη, δεν φάνηκε να το κάνουν…

vΔήμαρχος του Νομού Φθιώτιδας προσφέρθηκε να βοηθήσει με τα εκχιονιστικά του μηχανήματα και οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού αρνήθηκαν τη βοήθεια, κατήγγειλε σε επιτροπή της Βουλής η βουλευτής του νομού Τόνια Αντωνίου. Η ιδιωτική πρωτοβουλία των 2,80 ευρώ κάθε 20 χιλιόμετρα…

vΑγεφύρωτο παραμένει το… χάσμα στις σχέσεις Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Ψωμιάδη, που άνοιξε με ευθύνη του δεύτερου στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Κατά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ο περιφερειάρχης εμφανίσθηκε τόσο, όσο να μη λένε ότι… απουσίασε. Όχι ότι αυτό στενοχώρησε τον Σαμαρά, κάθε άλλο, θα λέγαμε. Στην εκδήλωση μάλιστα που οργανώθηκε στη «Μινέρβα» ο Ψωμιάδης πήγε από τους τελευταίους και έφυγε από τους πρώτους, χωρίς να χαιρετήσει τον Σαμαρά. Σε άλλη εκδήλωση πάλι, που εκ της θέσεώς του έπρεπε να παρευρεθεί, πήγε, αντάλλαξε έναν ψυχρό χαιρετισμό με τον πρόεδρο της ΝΔ και πέραν τούτων ουδέν.

vΣΤΗ Βουλή έφθασε το μεγάλο σκάνδαλο που αποκάλυψε το «ΠΑΡΟΝ», στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, ότι σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση δίνει 9,9 εκατ. ευρώ στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ενώ εκκρεμεί δικαστική απόφαση για έκταση που διεκδικεί. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς-συντάξεις, σαρώνει επιδόματα και οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας.

Μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής επισήμανε το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση διαφωνεί το Νομικό Συμβούλιο και ότι αρνείται να γνωμοδοτήσει σχετικά. «Να την κάνουμε (σ.σ. τη ρύθμιση), εγώ δεν έχω κανένα λόγο. Όμως χωρίς γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου πώς θα την κάνουμε; Γιατί το έχουμε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;» Όπως έγραψε το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή, υπάρχει σε εξέλιξη μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της Ισραηλιτικής Κοινότητας που διεκδικεί πέντε ακίνητα. Κι ενώ δεν είχε επέλθει καμιά προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών και η διαφορά παραμένει ακέραια, ο υπουργός Οικονομικών (στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου) αποδέχθηκε τις απαιτήσεις της Κοινότητας για καταβολή ποσού ύψους 9.943.697 ευρώ ως αποζημίωση.


Σχολιάστε εδώ