«Φως» για το Alter

Η «Αργώ» ειδικεύεται στην ανασυγκρότηση επιχειρήσεων και, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, είναι πολύ κοντά στην ανάληψη της ευθύνης του Alter, αποκτώντας μερίδιο στον τηλεοπτικό σταθμό.
Σημαντικό στοιχείο είναι ότι στο fund αυτό εκτός από τον Ανδρέα Ριαλά συμμετέχει και ο εφοπλιστής κ. Πολέμης (όχι ο μέτοχος του ΠΑΟ), ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο του Γιώργου Κορωνιά, καθώς φαίνεται ότι ήταν αρνητικός στη συμμετοχή του στο σχέδιο της «Αργούς».
Η συμμετοχή ενός fund με εξειδίκευση στην ανασυγκρότηση επιχειρήσεων δίνει μεγαλύτερη διασφάλιση στις τράπεζες οι οποίες καλούνται να στηρίξουν το Alter.
Και ξαφνικά ενδιαφέρον
από τα άλλα κανάλια!
Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), που έγινε την εβδομάδα που πέρασε, προτάθηκε από έναν ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, και φάνηκε να υποστηρίζεται και από άλλους, η Ένωση να αγοράσει το Alter.
Το επιχείρημα ήταν για να μην καταρρεύσουν οι διαφημιστικές εταιρείες, καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξουν επιπτώσεις σ’ όλα τα κανάλια. Η πρόταση προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα ύστερα από λίγες ώρες κύκλοι της ΕΙΤΗΣΕΕ να διοχετεύσουν ότι η Ένωση δεν έχει καμία πρόθεση εξαγοράς του Alter.
Και πρόσθεταν ότι στους σκοπούς της Ένωσης δεν προβλέπεται τέτοια δραστηριότητα, πέραν των περιορισμών που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.
Σημειώνουμε ότι στην ΕΙΤΗΣΕΕ συμμετέχουν οι σταθμοί Alpha, ANT1, ΣΚΑΪ, Alter, Μακεδονία, Star και το Mega.
Από πλευράς πάντως του Γιώργου Κουρή απορρίφθηκε με έντονο τρόπο η πρόταση. Ο εκδότης τούς διεμήνυσε να μην ανακατεύονται στα εσωτερικά του σταθμού.


Σχολιάστε εδώ