Τα… πουλιά «υποβάθμισαν» το Ψυχικό!

Συγκεκριμένα κάποια γνωστά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που ανήκουν στη γενιά του Πολυτεχνείου (ένα μάλιστα που ήταν εξαιρετικά δραστηριοποιημένο και προβεβλημένο στο ΠΑΣΟΚ… ξεστράτισε και πήγε με τον Κοσκωτά), δημιούργησαν έναν εξωραϊστικό σύλλογο στην περιοχή μέσω του οποίου είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κατέβει η τιμή των αντικειμενικών αξιών από 5.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο που ήταν, επειδή τα πουλιά που έρχονταν από τα Τουρκοβούνια λέρωναν με τις… κουτσουλιές τους τα ακίνητα, με συνέπεια να… υποτιμηθεί η αξία τους!

Το ΣτΕ περιέργως δέχθηκε την άποψη ότι τα πουλιά υποβαθμίζουν το Ψυχικό και τη Φιλοθέη με τις… κουτσουλιές τους και κατέβασε τις αντικειμενικές αξίες των περιοχών αυτών στα 4.100 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο! Μόλις αυτό έγινε γνωστό όλοι οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι έσπευσαν σωρηδόν να εκμεταλλευθούν το γεγονός και να «κλείσουν» όσες εκκρεμότητες είχαν με μεταβιβάσεις, γονικές παροχές ή κληρονομιές, στη χαμηλή αντικειμενική τιμή για να… γλιτώσουν φόρους! Πάνω από 1.500 τέτοιες περιπτώσεις έφτασαν στην τοπική ΔΟΥ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών! Όταν οι υπηρεσίες ενημέρωσαν το υπουργείο για τον… χαμό που γίνεται στο Ψυχικό και τα λεφτά που θα χάσει το Δημόσιο ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς έδωσε εντολή να συγκεντρωθούν στοιχεία και να αποφασιστούν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Με το θέμα ασχολήθηκε και το δημοτικό συμβούλιο Ψυχικού, το οποίο αποφάσισε να ανέβει η αντικειμενική αξία των ακινήτων στα 8.900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, μια και η αγοραστική τους αξία κυμαίνεται στις κύριες ζώνες από 10.000 έως 15.000 ευρώ το τετραγωνικό!

Έτσι… σύρθηκε και το υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει διορθωτική απόφαση που καθορίζει τελικά την τιμή της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων στα 8.100 ευρώ.

Παρότι όμως έχουν περάσει 10 μέρες απ’ την απόφαση της ανόδου των αντικειμενικών τιμών, ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως! Προφανώς έπειτα από παρεμβάσεις μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν πάρει ανάκτορα με εκτάσεις μέχρι και 10 στρέμματα. Έτσι έχουν χρόνο για να κάνουν μεταβιβάσεις ακινήτων στη χαμηλή τιμή των 4.100 ευρώ αντί των 8.100 ευρώ. Οι εφοριακοί προσπαθούν να τους καθυστερήσουν για να μη χάσει το Δημόσιο εξαιρετικά μεγάλα ποσά από τη διαφορά των αντικειμενικών αξιών, αλλά οι ιδιοκτήτες απειλούν ότι θα τους στείλουν στον Εισαγγελέα γιατί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και παραβαίνουν τους νόμους!


Σχολιάστε εδώ