ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ήδη στην κατεύθυνση αυτή διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με συμμετοχή μετωπικών οργανώσεων και πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.
Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου θα ενταθεί η προσπάθεια να καλλιεργηθούν εκβιαστικά διλήμματα στον λαό και παραινέσεις στους συμμάχους της κυβέρνησης να αναλάβουν ακόμα πιο ενεργητικό ρόλο στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με την «τρόικα» και εντείνεται με κάθε επικαιροποίηση του Μνημονίου.
Δεν είναι τυχαίο, υπογραμμίζουν στο ΚΚΕ, ότι μετά τις συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, από κυβερνητικές διαρροές επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας και να περάσει η άποψη ότι τα περισσότερα κόμματα βρήκαν «κοινό τόπο» με τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη διεκδίκηση της έκδοσης «ευρωομολόγου», την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της «τρόικας» και τη μείωση των σχετικών επιτοκίων.
Στην πραγματικότητα, λένε στον Περισσό, δεν χρειάζονταν οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για να επιβεβαιωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, καθώς και τα κόμματα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Φώτη Κουβέλη συμφωνούν με τη στρατηγική της κυβέρνησης. Δεν αφήνουν έξω από την κριτική και τον ΣΥΡΙΖΑ. Του καταλογίζουν ότι οι προτάσεις του -παρʼ όλη την αντίθεση προς την κυβέρνηση- βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβερνητική τακτική, αφού αναγάγει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους σε «εθνική υπόθεση» και πασχίζει για τη διαχείρισή του ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευσή του.
Το ΚΚΕ εκτιμάει ότι ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τους όρους αποπληρωμής του δανείου ή την έκδοση «ευρωομολόγου», ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει το δημόσιο χρέος με ληστρικά επιτόκια. Επιπλέον, αναφέρουν στον Περισσό, κανένα από τα μόνιμα και προαποφασισμένα μέτρα που πάρθηκαν στο όνομα της αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους δεν πρόκειται να το πάρουν πίσω εφόσον ενισχύει την περίφημη «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» που αποτελεί στρατηγική επιλογή τόσο της ΕΕ όσο και της κυβέρνησης. Εξάλλου, προσθέτουν, τα όποια κονδύλια εξασφαλίσει το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να κατευθυνθούν σε αυξήσεις στους μισθούς ή σε καλύτερες κοινωνικές παροχές στους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα θα γίνουν επιδοτήσεις και προνόμια στην άρχουσα τάξη, όπως γίνονται όλα αυτά τα χρόνια. Αυτός, λένε, είναι ο λόγος όσων πασχίζουν σήμερα να διαχειριστούν το δημόσιο χρέος με τρόπο που δεν θα θίγει τα προνόμια των ισχυρών και επιπρόσθετα οι όποιες ρυθμίσεις στην αποπληρωμή των δανείων είναι σίγουρο ότι θα συνοδευθούν από νέα προγράμματα αντιλαϊκών ανατροπών που θα βυθίσουν τον λαό στη μόνιμη φτώχεια.
Ως εκ τούτου, τονίζουν, ισχύει στο ακέραιο η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι τα παζάρια στην ΕΕ και την Ελλάδα ανάμεσα στα κόμματα του κεφαλαίου και των συμπληρωμάτων τους, είναι για το ποιο σχοινί θα χρησιμοποιήσουν για να κρεμάσουν τον ελληνικό λαό. Για αυτό, λένε, οποιαδήποτε εμπλοκή του ΚΚΕ σε μια τέτοια συζήτηση θα ισοδυναμούσε με αφοπλισμό του λαϊκού κινήματος και έτσι πρέπει τώρα να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην οργάνωση της πάλης κατά των χειρότερων μέτρων που έρχονται στην προοπτική της ανατροπής της στρατηγικής που επιβάλλει αυτά τα μέτρα. Καμία συναίνεση, ξεκαθαρίζουν, στην πολιτική που ακολουθείται, συμπόρευση με το ΚΚΕ και αύξηση της δύναμής του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.


Σχολιάστε εδώ