στα ενδότερα των ομάδων

=Ξεχάσαμε τον Α.Τ. και πήγαμε στις κασέτες! Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια που χτύπησε εκ νέου το ελληνικό ποδόσφαιρο και το έφερε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ακόμα και για τον πολιτικό Τύπο.
=Τι ακριβώς έχει συμβεί ίσως να μη μάθουμε ποτέ. Ο καθένας χρησιμοποιεί τις κασέτες για δικό του όφελος και έτσι μόνο η Δικαιοσύνη ενδέχεται να βγάλει άκρη.
=Αν, βέβαια, καταφέρει να ξεπεράσει κάποιες παλαιότερες αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν γίνεται δεκτό κάθε υλικό, το οποίο προέρχεται από υποκλοπή. Το είπε, άλλωστε, ευθέως την Πέμπτη ο Αχιλλέας Μπέος στη συνέντευξη που έδωσε για να απαντήσει στις κατηγορίες του Αλέξη Κούγια.
=Η ιστορία μοιάζει πολύ με εκείνη του 2002. Και τότε όλο το υλικό που είχε παίξει σε άλλη εκπομπή κρίθηκε από τις δικαστικές αρχές ότι δεν μπορούσε να ληφθεί ως αποδεικτικό στοιχείο.
=Έτσι, μας έμεινε μόνο η ατάκα του Γιάννη Σπάθα για το Αιγάλεω και τον Ολυμπιακό που πρέπει να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι ας… χάνουν. Μία φράση που εξακολουθεί ακόμα να συντροφεύει τις σκέψεις μας όταν ακούμε κάτι άσχημο για το ποδόσφαιρο.
=Προστέθηκε, όμως, στην καθημερινότητά μας και μια νέα ατάκα. Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην πολιτική.
=«Βαγγέλη ψάξου», είναι η φράση που θα συνοδεύει από δω και πέρα κάθε αναφορά στο ποδόσφαιρο και ειδικά σε αμφισβητούμενες φάσεις. Θα γίνει σλόγκαν και θα την ακούμε διαρκώς!
=Η ιστορία με τις κασέτες, πάντως, ξεδιαλύνει κάπως το θολό τοπίο στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Επί της ουσίας θέτει εκτός παιχνιδιού τον Νικόλα Πατέρα.
=Με τον θόρυβο που έχει προκληθεί, ούτε ο ίδιος δεν φαίνεται να επιδιώκει τη δεδομένη χρονική περίοδο την επιστροφή του στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή. Αν και από το περιβάλλον του εξακολουθούν οι διαρροές ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της επανόδου και, μάλιστα, μέσω της αύξησης του ποσοστού του.
=Η αλήθεια είναι ότι ο Πατέρας έψαξε για να βρει συμπαίκτες, ώστε να γυρίσει παντοδύναμος. Γι’ αυτό και διατήρησε τις επαφές του και αναζήτησε κεφάλαια που θα βοηθούσαν την υλοποίηση του σχεδίου του.
=Μέχρι το Κατάρ έφτασε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού για να βρει τα απαραίτητα χρήματα και να αυξήσει το ποσοστό του στην ΠΑΕ. Φυσικά αναζήτησε συμπαίκτες και στο Λονδίνο, όπου δραστηριοποιήθηκε για αρκετά χρόνια.
=Με τον θόρυβο που προκλήθηκε για τις κασέτες, όμως, πολλοί θεωρούν ότι η επιστροφή του Πατέρα παίρνει αναβολή. Αρκετοί, άλλωστε, αρχίζουν και εκφράζουν απορίες για την τοποθέτησή του ότι δεν είχε κασέτες στην κατοχή του, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας υποστήριζε ότι τις άκουσαν μαζί και τόνισε ότι περίμενε από τον πρώην πρόεδρο του «τριφυλλιού» να αναλάβει δράση.
=Από την Πέμπτη, μάλιστα, ο Πατέρας δέχθηκε και ορισμένα καυστικά σχόλια από εφημερίδα που απευθύνεται στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Του στυλ ότι χρωστάει μία απάντηση για την αδράνειά του σε όλους εκείνους που τον έκαναν καπετάνιο των ονείρων τους.
=Μετά την κόντρα του με τον Κούγια και τον Πατέρα, ο Μπέος έχει να σκέφτεται και τη συνάντησή του με τον Σάκη Τσιώλη. Ο τελευταίος αποδέχθηκε την πρόταση του Άρη και συμφώνησε να αναλάβει από φέτος τους «κίτρινους» αντί του Μιχαλήτσου, αν και μία μέρα νωρίτερα επικαλέστηκε την υπόσχεσή του στους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου.
=Με την ενέργειά του, ο Τσιώλης έριξε νερό στον μύλο του Μπέου και αποκατέστησε σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις του τελευταίου με τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων». Θέλει, όμως, ο πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ και τη νίκη απέναντι στον Άρη, μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για λόγους γοήτρου.
=Εκείνη την περίοδο, βέβαια, μπορεί να καίγονται οι «κίτρινοι» για βαθμούς, καθώς η διαφορά από τη γραμμή του υποβιβασμού δεν τους επιτρέπει να αισθάνονται ασφάλεια. Έστω και αν το υλικό του Άρη είναι πολύ καλύτερο από εκείνο των ομάδων που διεκδικούν την έξοδό τους στην Ευρώπη.
=Αλλά στην Ελλάδα δεν θέλει και πολύ για να πάρει μια ομάδα από κάτω. Αρκεί ένα ανάποδο αποτέλεσμα, όπως την περασμένη εβδομάδα στο ντέρμπι με τον Ηρακλή, για να προκληθεί αναστάτωση και από τα ψηλά να βρεθεί η ομάδα στα χαμηλά.
=Όπως συνέβη στην περίπτωση του Άρη. Αν, μάλιστα, η ήττα από τον Ηρακλή συνδυαστεί με αρνητικό αποτέλεσμα στην Κέρκυρα, τότε η κατάσταση μπλέκεται άσχημα. Μπορεί, δηλαδή, να εξελιχθεί η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου σε αγώνα ζωής ή θανάτου.
=Σε περιπέτειες έχει μπλέξει και ο Ατρόμητος. Στο Περιστέρι, μάλιστα, αρχίζει να ακούγεται εντονότερα από ποτέ η προοπτική αποχώρησης του Γιώργου Σπανού από την ηγεσία της ΠΑΕ, αν και η ζωή του νεαρού παράγοντα είναι συνυφασμένη με το ποδόσφαιρο.
=Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η απογοήτευσή του για την περιορισμένη προσέλευση του κόσμου στο Περιστέρι, αλλά και τα αποτελέσματα της ομάδας, η αποχώρηση του Σπανού δεν πρέπει να ξαφνιάσει. Ειδικά εάν υποβιβαστεί ο Ατρόμητος.
=Η κοιλιά που κάνουν οι Περιστεριώτες έχει αναθαρρήσει τους ανθρώπους της Λάρισας και του Αστέρα Τρίπολης. Θεωρούν ότι μπορούν να προλάβουν τον Ατρόμητο κι ενδεχομένως και μία εκ των Κέρκυρα ή Άρη.
=Τον Πανιώνιο τον έχουν βγάλει οριστικά εκτός παιχνιδιού, διότι όλοι θεωρούν ότι σώθηκε. Αν και οι Νεοσμυρνιώτες παίζουν τα ρέστα τους κόντρα στη Λάρισα και με νίκη τελειώνουν την υπόθεση παραμονή και αποτελειώνουν τους «βυσσινί».
=Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε το ξέσπασμα του Κώστα Πηλαδάκη κατά της Σούπερ Λίγκας, του Κύρου Βασσάρα και της ΚΕΔ. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, μάλιστα, αφήνει να διαρρεύσει στους συνεργάτες του ότι έχει πολλούς άσους στο μανίκι του.
=Είναι γεγονός ότι ο Πηλαδάκης απέφυγε από την αρχή της περιόδου να πάει σε μετωπικές συγκρούσεις. Αλλά φαίνεται ότι έφτασε η ώρα να το πράξει, ώστε εκτός των άλλων να συσπειρώσει και τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας.
=Οι οπαδοί της Λάρισας, άλλωστε, εμφανίζονται ξενερωμένοι από τον επικείμενο υποβιβασμό, αλλά και από την απώλεια του Σάκη Τσιώλη που αποτελούσε τον πόθο τους για τον πάγκο των «βυσσινί». Αλλά ο Πηλαδάκης αρνήθηκε να παραδώσει στον Καρδιτσιώτη τα κλειδιά της ομάδας και έτσι το φλερτ πάγωσε και χρειάζεται κάτι άλλο για να συσπειρωθεί ο κόσμος της Λάρισας.


Σχολιάστε εδώ