Σε δύο βάρκες…

Για να δούμε λοιπόν επί της ουσίας, σε τι ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ η κυβέρνηση προκειμένου να λυθεί η απεργία στο μέγαρο Υπατία:

Η κυβερνητική πλευρά (Άννα Νταλάρα, Χρήστος Παπουτσής, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης), σε ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, πρότεινε στους μετανάστες 8 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα αντί για 12 που προβλέπονται για νομιμοποίηση, δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσής τους με βάση το καθεστώς ανοχής, καθώς και δυνατότητα να παραταθεί επʼ αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομιμοποίησή τους.

Όπως τόνισε αυτή η φοβερή υφυπουργός Εργασίας, η Άννα Νταλάρα, «μέλημά μας ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με παράλληλη εφαρμογή των νόμων. Προτείναμε λύση ασφάλειας για όλους τους πολίτες, Έλληνες και ξένους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναστολή απομάκρυνσης, τη δυνατότητα ανανέωσης του καθεστώτος ανοχής, τη δυνατότητα μετακίνησης, τη μείωση των ενσήμων, στην οποία ήδη έχει προχωρήσει το υπουργείο μας, καθώς και ρυθμίσεις για όσους έχουν εκπέσει της νομιμότητας»!

Έγειρε τελικά προς τα «αριστερά» η πλάστιγγα, λοιπόν. Νομιμοποίηση στην ουσία των μεταναστών απεργών, υποχώρηση σε ό,τι ως χθες εθεωρείτο «νόμιμο»… Κάτι για την άνεργη ελληνική νέα γενιά, κύριοι και κυρίες υπουργοί; (Tο σχέδιο ΓΑΠ-«εκσυγχρονιστών»-εθνοαποδομητών και ΝεοΤαξιτών για μια ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ Ελλάδα, καλά προχωρεί… Με τις υγείες μας…)

-ANΕΡΓΙΑ: Στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων επτά χρόνων τον Δεκέμβριο, με τους νέους να παραμένουν «πρωταθλητές» των ανέργων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας τον τελευταίο μήνα του 2010 διαμορφώθηκε στο 14,8% από 10,2% του Δεκέμβριο του 2009 και 13,9% τον Νοέμβριο του 2010.

Ο αριθμός των ανέργων τον Δεκέμβριο ανήλθε σε 733.645 άτομα.

-ΚΑΙ μια ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσοι από τους υπό νομιμοποίηση μετανάστες έχουν κάρτα ΜΕΛΟΥΣ ΠΑ.«ΣΟ».Κ στα Χανιά;

Νταβούτογλου (for ever)

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο πολύς Νταβούτογλου ζήτησε (ανάμεσα στα άλλα) ως προϋπόθεση για άρση του casus belli, την απόσυρση από την ελληνική Βουλή της εξουσιοδότησης προς την κυβέρνηση για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια! Καμαρώστε τον! (Μάθανε ότι γ…στε, πλακώσανε κι οι «γύφτοι»…)


Σχολιάστε εδώ