Οδηγούνται σε αφανισμό 600 επιχειρήσεις χονδρεμπόρων τσιγάρων!

Κύκλοι του κλάδου των χονδρεμπόρων τσιγάρων υποστηρίζουν τα εξής: «Η διάταξη αυτή μας υποχρεώνει να πουλάμε τα προϊόντα με περιθώριο χαμηλότερο από το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών μας (άρα μας καθιστά αυτόματα μη βιώσιμους). Οπότε το μόνο που μένει είναι να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας.

Είμαστε περίπου 500-600 επιχειρήσεις πανελλαδικά, οι οποίες απασχολούμε περίπου 4.000 υπαλλήλους. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι και οι 4.000 μαζί με μας τους 600 θα υποχρεωθούμε να τα παρατήσουμε όλα και να πάμε σπίτια μας.

Στο δικό μας κλείσιμο το κράτος θα χάσει και τους δικούς μας αναλογούντες φόρους που κάθε χρόνο αποδίδουμε στο υπουργείο Οικονομικών.

Όλοι οι χονδρέμποροι πώλησης προϊόντων καπνού είμαστε άμισθοι φοροεισπράκτορες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι με προσωπικές εγγυήσεις προς την καπνοβιομηχανία (αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ) έχουμε εισπράξει, για λογαριασμό του υπουργείου, το σύνολο των φόρων 3,7 δισ. ευρώ για το έτος 2010. Μην ξεχνάτε ότι το κράτος εισπράττει το 83% της λιανικής τιμής.

Είμαστε ο πλέον απαραίτητος κρίκος όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ισορροπούμε ανάμεσα στις απαιτήσεις της καπνοβιομηχανίας και των μικρών σημείων πώλησης. Εκθέτουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας (και του προσωπικού μας), μιας και είμαστε στοχοποιημένοι από κακοποιά στοιχεία (λόγω των καθημερινών μετρητών που μεταφέρουμε)».


Σχολιάστε εδώ