Λύση εδώ και τώρα για τα σκουπίδια

Στον χαιρετισμό του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας «Για μία βιώσιμη, οικονομική και φιλική στο περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής», συνοψίστηκε ο χαρακτήρας που αποδόθηκε στον πρώτο ουσιαστικό ανοιχτό διάλογο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων με θέμα το καυτό ζήτημα των σκουπιδιών.

Η πρωτοβουλία του διαλόγου την οποία πήρε ο περιφερειάρχης Αττικής και στήριξαν τόσο η ΠΟΕ – ΟΤΑ όσο και η ΤΕΔΚΝΑ, επικροτήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, εκπροσώπους κομμάτων και φορέων. Και μπορεί, κατά τη διάρκεια του διαλόγου, να προέκυψαν διαφορετικές απόψεις, αντεγκλήσεις και έντονες διαμαρτυρίες, το συμπέρασμα όμως είναι ότι το ζήτημα των σκουπιδιών πρέπει να λυθεί αμέσως. Ο Γιάννης Σγουρός υπενθύμισε πως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Αττικής ανήκει ακόμα στη Γενική Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, και έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου «να οδηγηθεί η Αττική σε τριτοκοσμικές καταστάσεις».

Το κλίμα διαλόγου και συναίνεσης διαταράχθηκε προς στιγμήν όταν τον λόγο έλαβε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος και αποδοκιμάστηκε έντονα από φορείς και κατοίκους της Κερατέας, ενώ την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής ζητούσε να αποχωρήσουν αμέσως τα ΜΑΤ από την περιοχή, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.


Σχολιάστε εδώ