Κυριακή με τον πρωινό καφέ

Έχουμε συνειδησιακό πρόβλημα πλέον, μου έλεγε παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που εκλέγεται στο Λεκανοπέδιο. Την ώρα που σηκώνεις το χέρι και ψηφίζεις για πράγματα που δεν συμφωνείς, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς νιώθεις. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο… Όμως τα όρια αντοχής λιγοστεύουν…

***

Ο Πιλάβιος πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κούγιας ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Επιλαμβάνεται και η Δικαιοσύνη, έτσι ώστε η μπάλα να καταξιώνεται ως θεσμός. Με τον εν Ελλάδι… εσμό παραγόντων και… παραγκαρχών. Αέρααα….

***

ΙΣΧΥΡΕΣ εντυπώσεις προκαλούν τα ευρήματα δημοσκόπησης που έκανε η Rass, όπου στο ερώτημα «Στο σπίτι ποιου πολιτικού πρέπει να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας;» πρώτος στη λίστα φιγουράρει με 19,2% ο Γ. Παπανδρέου. Δεύτερος κατά σειρά έρχεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου με 14,5%. Στο ερώτημα «Ποιον υπουργό θεωρείτε πιο ανεπαρκή;» το 21,7% απαντά Γ. Παπακωνσταντίνου, το 13% Θ. Πάγκαλος και το 23,8% «όλοι μαζί οι υπουργοί»! Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ένας στους τρεις δηλώνει ότι θα ψήφιζε στις εκλογές προκειμένου να υπάρξει αυτοδυναμία, ακόμη και κόμμα που δεν είχε ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές. Επίσης 2 στους 3 τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Το 35,1% θεωρεί εναλλακτική κυβερνητική λύση τον Αντ. Σαμαρά, ενώ το 49% κρίνει αναποτελεσματική τη κυβέρνηση.

***

ΑΝΕΒΗΚΑΝ οι τόνοι στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής. Αιτία, η στάση του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά, ο οποίος άκουγε όσα έλεγαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Μακρυπίδης και Κατρίνης, αλλά δεν… έμπαινε στον κόπο να τους απαντήσει. Μια-δυο φορές ήταν θέμα χρόνου να αντιδράσουν και απευθυνόμενοι πλέον προς την πρόεδρο της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου τη ρώτησαν: «Δεν θα μας απαντήσει ο υπουργός;» «Ο υπουργός απαντάει όπως θέλει» είπε. Οπότε παρενέβη ο Γ. Φλωρίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν κι εμείς αρχίσουμε να ψηφίζουμε όπως θέλουμε, δεν θα ξέρουν τι θα γίνει». Όλα αυτά είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές είναι έτοιμοι να… πάρουν τα όπλα!

***

Μέλι έσταζε το στόμα του Μπουτάρη μιλώντας με τον Νταβούτογλου. Ο Άνθιμος να δεις… Το σκέπτεστε στην τετ α τετ συζήτηση να του πρόσφερε συνδιοίκηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης; Κάτι αντίστοιχο με τη συνεκμετάλλευση που θέλει ο πασάς μας στο Αιγαίο…

***

Το Καστελλόριζο ανήκει στη… Μεσόγειο! Οπότε, ας ρίξουμε… Άγκυρα!

***

Μετά τους 300 της Βουλής, αποκτήσαμε και τους 300 της… Υπατίας. Σύνολο 600, με ενδιάμεση μια κυβέρνηση που θα έπρεπε να τα έχει… 400!

Λίγο ακόμη και οι απεργοί… πείνας –κάποιοι από αυτούς, τέλος πάντων– θα είχαν πάρει… κιλά!

***


Σχολιάστε εδώ