Κάτω στον Πειραιά

// Πάντως μερικές σχολικές επιτροπές από εκείνες που διαχειρίζονται σχολεία-κληροδοτήματα, όπως της Ιωνιδείου και του Τζανείου ή της Ραλλείου έχουν έσοδα από νοίκια ή τόκους που ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Μήπως τελικά κάνουν όλη τη… φασαρία για να μην καταργηθούν –όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης»– χάνοντας έτσι τη διαχείριση αυτών των χρημάτων; Γιατί κατά καιρούς πολλά έχουν ακουστεί, ειδικά για την Ιωνίδειο, και μάλιστα κατά τα τελευταία χρόνια της δημαρχίας Αγραπίδη…

// Όταν οι εκπρόσωποι των διαφόρων παρατάξεων προσπαθούσαν να ρίξουν τις ευθύνες για το κατάντημα της Παιδείας στο ένα ή στο άλλο κόμμα, ο Μιχαλολιάκος πήρε τον λόγο και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Για το χάλι της Παιδείας, τόνισε, δεν φταίει ούτε ο… περιπτεράς ούτε ο παπάς της ενορίας. Φταίνε οι κυβερνήσεις από τη Μεταπολίτευση και μετά. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είμαστε εδώ για να λέμε την αλήθεια. Αυτό περιμένουν από εμάς τόσο οι κάτοικοι, αλλά κυρίως τα παιδιά του Πειραιά, στα οποία έχουμε υποχρέωση και ευθύνη να είμαστε δίπλα τους γιατί είναι δικά μας παιδιά!

// Ξαφνική εμπλοκή στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη προέκυψε το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Στρατηγόπουλος, που είχε προταθεί από την πλειοψηφία, είχε συγκεντρώσει 30 ψήφους και αναμενόταν στην ψηφοφορία της επομένης, της Τετάρτης δηλαδή, να εκλεγεί πανηγυρικά με τουλάχιστον 35-36 ψήφους (33 είναι το όριο που προβλέπει ο «Καλλικράτης»), παραιτήθηκε από υποψήφιος, οπότε η ψηφοφορία έμεινε… μετέωρη. Η παραίτηση οφείλεται στο ότι πολλά ανώνυμα μπλογκ είχαν ξεκινήσει όλη την εβδομάδα έναν πόλεμο λάσπης εναντίον του, γιατί δέχθηκε να έχει τη στήριξη του Μιχαλολιάκου! Ο δήμαρχος, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, είπε πως έκανε μια πρόταση που ήταν ευκαιρία για συναίνεση, αλλά και τιμή στα Καμίνια και τον Ν. Λεγάκη. Όμως, όπως είπε ο δήμαρχος, η συναίνεση έχει εχθρούς. Ακόμα και από εμάς τους ίδιους. Γι’ αυτό, κατέληξε, θα αποσύρει το θέμα από την ημερήσια διάταξη και θα το επαναφέρει σε εύθετο χρόνο, αφού θα προσπαθήσει να μεταπείσει τον κ. Στρατηγόπουλο ώστε να αποσύρει την παραίτησή του. Νωρίτερα ο δήμαρχος είχε πει ότι από το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώθηκε πως θα υπάρξει παράταση στην ημερομηνία εκλογών του Συμπαραστάτη του Δημότη, μια και πολλοί δήμοι δεν κατάφεραν να τον εκλέξουν.

// Σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης ο σύμβουλος του Μαντούβαλου Φ. Καμπούρης είπε στον πρόεδρο του Σώματος ότι δεν έχουν τοποθετηθεί μικρόφωνα στη δεύτερη σειρά των εδράνων όπου κάθονται οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, και ότι αυτό είναι παράλειψη που τη χρεώνεται. Η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Ζωή Ρούσου, που κάθεται σ’ αυτά τα έδρανα, του είπε: «Αφού δεν μας πειράζει εμάς που καθόμαστε εδώ, εσένα τι σε νοιάζει; Εμείς μια χαρά βρίσκουμε μικρόφωνο και κάνουμε τη δουλειά μας, όταν θέλουμε, εσύ τι πρόβλημα έχεις;» Μάλλον κάποιοι κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση…

// Σχέδιο για την απαλλαγή του Πειραιά από ογκώδη αντικείμενα έχει ετοιμάσει η δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με αυτό, σε πρώτη φάση οι δημοτικοί αστυνομικοί θα καταγράψουν τα σημεία όπου εντοπίζουν τέτοια αντικείμενα και θα τα διαβιβάσουν στη Διεύθυνση Καθαριότητας για να τα μαζέψει. Σε δεύτερη φάση υπάρχει η σκέψη να τοποθετηθούν σε ορισμένα σημεία κάθε γειτονιάς μεγάλοι κάδοι, ώστε να συγκεντρώνονται σ’ αυτούς τα ογκώδη αντικείμενα και μετά να περνάει φορτηγό να τα μαζεύει.

// Όλα τα ακίνητα ή τα κτίσματα που βρίσκονται εντός των ορίων του θα τα διεκδικήσει ο δήμος. Ήδη ετοιμάζεται να κάνει την αρχή με το «Παλατάκι» που βρίσκεται στη ζώνη του ΟΛΠ, αλλά δεν έχει σχέση με το λιμάνι. Ανάλογη κίνηση θα γίνει και για τα κτίρια της Σχολής Δοκίμων!

// Πάνω από 500 οχήματα είναι εγκαταλελειμμένα στον Πειραιά. Η Δημοτική Αστυνομία τα έχει καταγράψει και έχει ζητήσει τη συνδρομή της ΕΛΑΣ για να βρει σε ποιους ανήκουν, γιατί έχουν αριθμούς. Εκείνα που δεν έχουν, τα έχει μαζέψει ήδη συνεργείο του δήμου και τα έχει στείλει για διάλυση. Να σημειώσουμε ότι και αυτή η καταγραφή των οχημάτων έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Επίσης, ότι ο επικεφαλής αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας Γ. Δαβάκης ετοιμάζει νέο οργανόγραμμα για να αυξήσει ακόμα περισσότερο την αποδοτικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας και να την κάνει πιο ευέλικτη.

// Την… αποθέωση γνωρίζουν ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος αλλά και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μελίνα Φύκια από τα μέλη των ΚΑΠΗ κατά τη διάρκεια των ειδικών συνεδριάσεων που γίνονται για να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν λίγες ώρες χαράς και κεφιού με παλιές κομπανίες και άφθονα εδέσματα, που είναι όλα δωρεάν. «Ούτε να πληρώναμε δεν θα περνάγαμε τόσο καλά», λένε οι Πειραιώτες της τρίτης ηλικίας έπειτα από κάθε τέτοια εκδήλωση. Να σημειώσουμε ότι στο πρόγραμμα αυτό ανταποκρίθηκαν κι έδειξαν με κάθε τρόπο τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους, πάνω από 2.500 μέλη των ΚΑΠΗ!

// Δεν πρόκειται να καταργηθεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων. Αντίθετα θα δημιουργηθεί και Επικουρικό Σώμα Δασοπυροσβεστών πενταετούς θητείας, στο οποίο θα προσληφθεί η συντριπτική πλειοψηφία των εποχικών πυροσβεστών που έχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αγώνα για την προστασία των δασών. Επίσης θα γίνει μετάταξη των αγροφυλάκων στις δασικές υπηρεσίες της χώρας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προληπτική προστασία του δασικού μας πλούτου. Τις αποκαλύψεις αυτές έκανε ο βουλευτής της Α’ Πειραιά Δημ. Καρύδης στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Κατσικάρης για την καλύτερη προετοιμασία και σχεδιασμό των αντιπυρικών μέτρων εν όψει του καλοκαιριού.

// «Θηλειά» 86,727 εκατ. ευρώ κληρονόμησε ο νέος δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. Ωστόσο ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νίκαια – Ρέντης: Σύγχρονη Πόλη» Γιάννης Μαρωνίτης, σε συνάντηση που είχε με στελέχη της παράταξής του, έδειξε διατεθειμένος να στηρίξει τη δημοτική αρχή στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει για να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα. «Θα αντισταθούμε στον πειρασμό να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, γιατί η κατάσταση είναι ήδη τραγική» είπε χαρακτηριστικά.


Σχολιάστε εδώ