Επιτέλους απαντήσεις για όσα συμβαίνουν στο ΑΠΕ

Επιτέλους απαντήσεις για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζητά από τον υφυπουργό Εσωτερικών και κυβερνητικό εκπρόσωπο ο υπεύθυνος του τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου.
Μετά την άρνηση του κ. Πεταλωτή να απαντήσει στις καταγγελίες για την υποβάθμιση της λειτουργίας του ΑΠΕ και την προσπάθεια του διευθυντή να μετατρέψει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων σε κυβερνητικό φερέφωνο, ο Σίμος Κεδίκογλου ασκεί έντονες πιέσεις προκειμένου να υποχρεωθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δώσει εξηγήσεις, καταθέτοντας νέα ερώτηση.
Συγκεκριμένα, καλεί τον κ. Πεταλωτή να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: Εάν είναι αλήθεια ότι στο ΑΠΕ, παρά τις απαγορεύσεις περί προσλήψεων, έχουν ήδη γίνει προσλήψεις με συμβάσεις έργου αλλά και με αποδείξεις, ακόμη και σε πόστα όπου δεν χρειάζονταν να γίνουν… Εάν γνωρίζει ότι έγιναν τοποθετήσεις σε θέσεις διευθυντών εκτός Προεδρικού Διατάγματος και δόθηκαν και οι ανάλογες αυξήσεις… Ζητά, επίσης, να απαντήσει αν είναι εις γνώσιν του το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, με τις ευλογίες του κ. Μάτσικα, από συγκεκριμένο δημοσιογράφο, που καταλαμβάνει θέση ασυμβίβαστη με την ιδιότητά του ως εκδότη – διευθυντή, και η τοποθέτηση δύο βοηθών… Αν γνωρίζει ότι απολύθηκε ο οικονομικός διευθυντής κ. Ριζάς, όπως και αν ξέρει το περιεχόμενο της απαντήσεως του οικονομικού διευθυντή στις αιτιάσεις του κ. Ηλία Μάτσικα…


Σχολιάστε εδώ