Ενημέρωση για τις συνομιλίες της κυβέρνησης με Νταβούτογλου ζητά η ΝΔ

Τα πυρά της ΝΔ συγκέντρωσε τη βδομάδα που πέρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε πολιτικά την επίσημη επίσκεψη του τούρκου υπουργού των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Ο τομεάρχης Εξωτερικών Πάνος Παναγιωτόπουλος σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις έκανε λόγο για έναν τούρκο υπουργό των Εξωτερικών, που εμφανίστηκε στην Αθήνα «δέσμιος των πιο σκληρών θέσεων του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου», διερωτώμενος ποια είναι η πραγματική εξέλιξη στις διερευνητικές συνομιλίες που διενεργούνται μεταξύ τω δύο χωρών. Επεσήμανε δε, ότι ενώ το υπουργείο των Εξωτερικών στην Αθήνα λέει ότι στις διερευνητικές επαφές συζητούμε για την «υφαλοκρηπίδα», ο Αχμέτ Νταβούτογλου άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι συζητήσεις που γίνονται έχουν επεκταθεί και σε άλλα θέματα.
Η ΝΔ ζήτησε ήδη να συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, για να προσέλθει ο υπουργός των Εξωτερικών Δ. Δρούτσας προκειμένου να υπάρξει άμεση ενημέρωση για την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα και για το ακριβές περιεχόμενο των επαφών και συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών.


Σχολιάστε εδώ