δημοτικές παρωδίες

Δεν παραβρέθηκε ούτε ο αναπληρωτής σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού, Παναγιώτης Σκούτας. Ακούγεται ότι με αυτόν τον τρόπο εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απομάκρυνση του κ. Αναγνωστόπουλου.

QQQ Σε απίστευτη γκάφα υπέπεσαν, από καθαρή επιπολαιότητα, οι «επικοινωνιολόγοι» του Δήμου Αθηναίων το πρωί της Τετάρτης: Ανακοίνωσαν τον θάνατο τριών αστέγων από το κρύο, ενώ μετά από λίγες ώρες οι τρεις νεκροί έγιναν… ένας.

QQQ Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς, η μάχη με τα σκουπίδια φαίνεται πως έχει χαθεί. Οι περιοχές της Κυψέλης, των Πατησίων και ιδιαίτερα οι γειτονιές γύρω από την Αχαρνών βρωμάνε κυριολεκτικά, με τους κάδους των απορριμμάτων να έχουν ξεχειλίσει και τις σακούλες να έχουν καταλάβει τα πεζοδρόμια.

QQQ Η δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας απαντά στο δημοτικό συμβούλιο μέσω του προέδρου του ΔΣ Παντελή Γκρετζελιά ή και των αντιδημάρχων, όπως προβλέπεται στον νέο κανονισμό του «καλλικρατικού» δήμου. Σημειωτέον ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε δημοτικά συμβούλια, στα οποία, όπως μας μεταφέρουν, η δήμαρχος δεν… έχει μιλήσει.

QQQ Στον εισαγγελέα και στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος έχει παραπεμφθεί το θέμα της δημοτικής επιχείρησης ΚΟΙΚΕΔΑΠ (πρώην ΔΗΠΕΑΠ) του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Κι αυτό γιατί όταν ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αναζήτησε τα οικονομικά στοιχεία της δημοτικής επιχείρησης, έλαβε από το προεδρείο την απάντηση ότι όλα τα αρχεία έχουν καταστραφεί από τον σκληρό δίσκο και δεν μπορεί να γίνει ανάκτηση του υλικού. Ο νέος δήμαρχος εμφανίζεται αποφασισμένος για όλα και δεν είναι τυχαίο ότι θα προχωρήσει σε διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη ορκωτών λογιστών, οι οποίοι θα ελέγξουν τα πάντα σε δήμο και ΝΠΔΔ για το διάστημα της προηγούμενης τετραετίας.

QQQ Τα αποτελέσματα της απογραφής των περιουσιακών στοιχείων των δήμων, τα χρέη που έχουν καθώς και τον αριθμό των απασχολουμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ζητά να πληροφορηθεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Ζώης.

QQQ Σε μεγάλη περιπέτεια έχει μπλέξει ο Δήμος Πεντέλης, που καλείται πλέον να επιστρέψει περίπου 500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις των Μελισσίων λόγω της ακύρωσης του ανταποδοτικού τέλους που είχε επιβάλει η πρώην δημοτική αρχή των Μελισσίων πριν από τη συνένωσή της με την Πεντέλη στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Η ιστορία ξεκινά όταν πριν από δύο χρόνια ο τότε δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος αποφάσιζε την επιβολή ειδικού ανταποδοτικού τέλους στις μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης (σούπερ μάρκετ κ.λπ.). Πέντε από αυτές προσέφυγαν κατά της νομιμότητας του τέλους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με τη σειρά του, πρόσφατα, κήρυξε άκυρη την επιβολή του. Τώρα ο δήμος καλείται να επιστρέψει τα λεφτά, με τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου να τα ψάλλει στον Γραφάκο.

QQQ Μεθαύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ στο Ίδρυμα «Μιχ. Κακογιάννης» στον Ταύρο, ο βουλευτής της Β’ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης διοργανώνει μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα. Η μουσική αυτή περιπλάνηση θα αρχίσει με λάτιν ρυθμούς από την Αργεντινή και θα ολοκληρωθεί με ελληνικά λαϊκά, έντεχνα και ρεμπέτικα τραγούδια. Θα τραγουδήσουν η Πέμυ Ζούνη, η Ελένη Πέτα και οι Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή.


Σχολιάστε εδώ