Δεν γνωρίζει τίποτα για το σχέδιο κατοίκησης των βραχονησίδων ο Βενιζέλος!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο υπουργός Άμυνας Β. Βενιζέλος δεν έχει… ιδέα για το σχέδιο κατοίκησης των βραχονησίδων του Αιγαίου το οποίο -όπως είχε αποκαλύψει το «Π»- είχε καταρτιστεί και είχε εφαρμοστεί το 1994 επί υπουργίας Γ. Αρσένη, από τον τότε υφυπουργό Μ. Μπεντενιώτη!

Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας μας, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος υπέβαλε ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί τι απέγινε το σχέδιο αυτό και αν υπάρχει σκέψη να επανενεργοποιηθεί, δεδομένης της χρησιμότητάς του μετά τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Στην απάντησή του ο υπουργός Άμυνας Β. Βενιζέλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν διαθέτει στοιχεία και πληροφορίες για σχεδίαση κατοίκησης βραχονησίδων του Αιγαίου κατά το παρελθόν, ούτε έχει εντάξει κάτι ανάλογο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του». Προφανώς κάποιοι παραπλάνησαν τον κ. Βενιζέλο. Γιατί του παρουσιάζουν ως ανύπαρκτο ένα σχέδιο το οποίο όχι απλώς υπάρχει, αλλά είχε αρχίσει να εφαρμόζεται! Όσο μένος κι αν είχε ο Σημίτης κατά του σχεδίου αυτού, όσο κι αν το… εξαφάνισαν οι υπουργοί του στη συνέχεια, δεν μπορεί κανένας στο υπουργείο να μη γνωρίζει τίποτα! Δεν μπορεί κανείς να μην έχει ακούσει για τον «Ξιφία», για τις επισκέψεις και τις κατασκευές στα νησιά, για τις πτήσεις πάνω από αυτά με ελικόπτερα αξιωματικών, αλλά και δημοσιογράφων.

Άρα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ύπαρξη του σχεδίου! Εκείνο που αμφισβητείται είναι η δυνατότητα της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας να κατανοήσει τη χρησιμότητα του σχεδίου στις μέρες μας και να το επανενεργοποιήσει. Που κι αυτό «τραβηγμένο» είναι…

Μάλλον άλλοι είναι οι λόγοι που δεν θέλουν πλέον… ούτε ν’ ακούσουν στο υπουργείο γι’ αυτό…


Σχολιάστε εδώ