Βαρύτατες προσβολές κατά της χώρας μας από τον Στρος-Καν!

Παράλληλα αναφέρεται με υποτιμητικούς, σχεδόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες, ισχυριζόμενος ότι είναι συλλήβδην «απατεώνες». Κι αυτά ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Γ. Παπανδρέου τον υποδέχθηκε «μετά βαΐων και κλάδων» στην Αθήνα, τον κάλεσαν να μιλήσει στη Βουλή, τον αναγόρευσαν σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου. Τότε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε περιορισθεί σε ειρωνικά σχόλια, συστάσεις και… οδηγίες, ακόμη και προς τα κόμματα, για τον τρόπο που πρέπει να ασκούν αντιπολίτευση. Είχε συμπεριφερθεί, όπως χαρακτηριστικά είχε γράψει τότε το «ΠΑΡΟΝ», ως… Καίσαρας. Στη συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι έχει πάρει προαγωγή σε… αποικιοκράτη! Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Στρος-Καν αποκαλύπτει με κάθε λεπτομέρεια τους παρασκηνιακούς χειρισμούς του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος την ώρα που στην Ελλάδα δήλωνε ότι δεν τίθεται θέμα προσφυγής στο ΔΝΤ, στην πραγματικότητα βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Παραπλανούσε κατά πρωτοφανή τρόπο τον ελληνικό λαό, τον οποίο διαβεβαίωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι «λεφτά υπάρχουν». Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι στην περίπτωση που –ο μη γένοιτο– υπάρξουν δραματικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία οι δηλώσεις του Ντ. Στρος-Καν για τα «παρασκηνιακά παζάρια» του Γ. Παπανδρέου θα αρκούν για την παραπομπή του τελευταίου στην Εξεταστική Επιτροπή, ενδεχομένως και στο Ειδικό Δικαστήριο!

«Οι Έλληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθιά» ισχυρίζεται ο επικεφαλής του ΔΝΤ στη συνέντευξή του. Και συνεχίζει στον ίδιο προκλητικό τόνο: «Οι άνθρωποι στον δρόμο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι κάπως σαν εθνικό σπορ. Η απάτη πάει σύννεφο». Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά που ένας ξένος ηγέτης ή επικεφαλής οργανισμού καταφέρεται εναντίον μιας χώρας με τόσο ιταμό τρόπο, που χρησιμοποιεί τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον λαό της, προσβάλλοντας βάναυσα την υπερηφάνεια εκατομμυρίων Ελλήνων. Δικαιολογημένα έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση. Κι αυτό συμβαίνει επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου, ο οποίος για μήνες εκλιπαρούσε και εκλιπαρεί τη στήριξη του εν λόγω αξιωματούχου και του συγκεκριμένου οργανισμού.

Εξάλλου στη συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι ο κ. Στρος-Καν εμφανίζεται περίπου ως… σωτήρας για την Ελλάδα: «Αν δεν είχαμε έρθει, θα είχαν πέσει στην άβυσσο. Δύο εβδομάδες αργότερα, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε πλέον να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση». Εν κατακλείδι, ολόκληρη τη συνέντευξη τη διαπερνά η ειρωνεία και η περιφρόνηση για τη χώρα μας και τους πολίτες της.


Σχολιάστε εδώ