Βάρεσαν πτώχευση τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Οι 1.300 εργαζόμενοι, με άμεσο τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους, προχωρούν σε κινητοποιήσεις αυτήν την εβδομάδα, με αποκλεισμό της Μεσογείων, έξω από το Πεντάγωνο. Τα «κακά» νέα βρήκαν τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο οποίος καλά θα κάνει να «τα ψάλει» στον βρετανό ομόλογό του, που δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει την καταγγελία της σύμβασης από τη ΒΑΕ. Έκανε δε και μια δήλωση, ότι το ΥΠΕΘΑ ασχολείται πέραν του δέοντος με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και δημοσίευσε πρόσφατη επιστολή του προς τον πρόεδρο των Ναυπηγείων κ. Ταβουλάρη, τον οποίο ουσιαστικά κατηγορεί ότι δεν είχε ενημερώσει το ΥΠΕΘΑ για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Πάντως η Νέα Δημοκρατία, η οποία είχε προειδοποιήσει έγκαιρα διά της κοινοβουλευτικής οδού την κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με μια σκληρή ανακοίνωση του Μαργαρίτη Τζίμα, εγκάλεσε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και προοπτικής απέναντι στην «εθνική αυτή βιομηχανία» και την κατηγόρησε ότι με την πολιτική της «ερημώνει ολόκληρη την Ελλάδα». Η συνέχεια, λοιπόν, την επόμενη βδομάδα στους δρόμους…

Καλά, οι προκάτοχοι

δεν είχαν πάρει χαμπάρι;

Μιλώντας ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης στο 10ο Συνέδριο των πολιτικών υπαλλήλων της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι από την ημέρα που παρέλαβε αυτός το υπουργείο, ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση, αφού «ο χαρακτήρας και η συγκρότηση του ΥΠΕΘΑ τη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο κατέστησαν τους πολιτικούς υπαλλήλους για πάρα πολλά χρόνια εργαζόμενους ενός κατώτερου θεού».

Αφού κατηγόρησε διαχρονικά όλες τις πολιτικές ηγεσίες ότι δεν φρόντισαν καθόλου τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ, συνέχισε λέγοντας ότι η νυν πολιτική ηγεσία παλεύει ως «σωτήρας» να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, να «αναστηλώσει το κύρος και το ηθικό τους απέναντι σε νοοτροπίες, πρακτικές και αντιλήψεις που ήθελαν το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να είναι υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας, υπηρέτες μιας στρατοκρατικής αντίληψης. Αυτή η αντίληψη ανήκει πια στο παρελθόν».

Περίεργα πράγματα λέει ο κ. Μπεγλίτης. Ότι δηλαδή στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν θα πρέπει να επικρατεί στρατιωτικοποιημένη αντίληψη!

Αλήθεια, τι λένε οι ομοϊδεάτες προκάτοχοί του, κ. Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος, Αρσένης κ.λπ., για τις κατηγορίες περί «αφανισμού και διωγμών» των πολιτικών υπαλλήλων; Μήπως η ΠΑΣΚΕ ήλεγχε το 70%;


Σχολιάστε εδώ