Αποκλειστικές συμβάσεις χωρίς… όνομα αποφάσισε η ΕΡΤ σε δημοσιογράφους!

Την πρόσληψη δύο μουσουλμάνων δημοσιογράφων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής, την έγκριση αποκλειστικών συμβάσεων δημοσιογράφων χωρίς άλλα στοιχεία, δηλαδή χωρίς να αναφέρονται τα ονόματά τους και το ύψος των συμβάσεων, καθώς και τη δαπάνη της απονομής βραβείου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αποφάσισε στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα αποφάσισε μεταξύ άλλων:
= Την έγκριση ατομικών και αποκλειστικών συμβάσεων δημοσιογράφων (σ.σ.: Στην απόφαση δεν αναφέρεται ούτε ποιοι θα προσληφθούν ούτε πόσοι θα είναι. Δεν αναφέρεται επίσης η διάρκεια των συμβάσεων και το χρηματικό ύψος τους).
=Την πρόσληψη με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ύστερα από σχετική προκήρυξη και εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής επιλογής – αξιολόγησης, των δημοσιογράφων Δεδέ Απδουραχίμ Εβρέν και Μεχμέτ Αϊτήν Μποσταντζή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής.
=Τη δαπάνη της ετήσιας απονομής του βραβείου «ΕΡΤ – Doc on Air» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ (EDN), διοργανώνει ετησίως μια παρουσίαση των προσεχών σχεδίων-προτάσεων παραγωγής ντοκιμαντέρ (Pitching Forum) του Docs in Thessaloniki. Στόχος του φόρουμ είναι η υποστήριξη σχεδίων ντοκιμαντέρ στο στάδιο της ανάπτυξης, που αναζητούν συμπαραγωγούς και πόρους. Από το 2009 η ΕΡΤ καθιέρωσε την απονομή βραβείου «ΕΡΤ – Doc on Air», το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 7.000 ευρώ και αφορά την καλύτερη πρόταση διεθνούς συμπαραγωγής ντοκιμαντέρ που συμμετέχει στο Pitching Forum του Docs in Thessaloniki.


Σχολιάστε εδώ