«Απέλαση» μοναχού της καταγγέλλει η Μονή Εσφιγμένου

Ένα ολόκληρο κράτος, με το Λιμενικό και την Αστυνομία του, λειτουργούν απάνθρωπα εναντίον 107 μοναχών που μένουν επί χρόνια χωρίς τρόφιμα, φάρμακα, ιατρική περίθαλψη αλλά και χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο.

Τα ίδια τονίζονται στην ανακοίνωσή, που καταγγέλλει το Φανάρι πως ό,τι υφίσταται από την τουρκική Πολιτεία, το πράττει εναντίον χριστιανών αδελφών εντός του ελλαδικού χώρου μέσω της Ιεράς Κοινότητας και του ελληνικού κράτους!

Καταλήγοντας δε, η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Τουλάχιστον η Πολιτεία όφειλε να σεβαστεί ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται από τις διωκτικές της αρχές με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ζητάμε έλεος αλλά δικαιοσύνη. Μας πήραν το όνομα που εδώ και 15 αιώνες είχαμε, μας πήραν χρησιμοποιώντας το όνομα που καπηλεύτηκαν ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχε η Μονή, μας απαγόρευσαν τα στοιχειώδη προς επιβίωση και βασικές ελευθερίες, μας βάφτισαν αυθαίρετα αιρετικούς και καταληψίες επειδή έτσι τους βόλευε για να μας πετάξουν εκτός Αγίου Όρους και όλα αυτά επειδή υπενθυμίζουμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους Ιερούς κανόνες, της Εκκλησίας και των Πατέρων της Ορθοδοξίας, την ίδια στιγμή που για πολιτικούς λόγους επιμένει να ξεχνά. Όσο και να μας πολεμάνε, με όποια μέσα και να το επιχειρούν, η γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου δεν συναινεί στην έκπτωση της πίστης, για μας ένα είναι και παραμένει να είναι το δίλημμα: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ».


Σχολιάστε εδώ