άλλες τυπολογίες

kkk Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΝΤ1 FM κατά 4.000.023,45 ευρώ, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις αρχές Δεκεμβρίου. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 6.054.523,45 ευρώ.
kkk Με κεφάλαιο 100.000 ευρώ κάνει τα πρώτα της βήματα η Vermantia Productions, η οποία προμηθεύει με πρόγραμμα την τηλεόραση του ΟΠΑΠ. Η εταιρεία αποτελεί τη μετεξέλιξη της Vermantia Productions ΕΠΕ, η οποία εισέφερε το ποσόν των 98.945,996 ευρώ, ενώ καταβλήθηκαν και 1.054,01 ευρώ σε μετρητά. Στο πρώτο ΔΣ της εταιρείας μετέχουν ο Φίλιππος Γιαννίτσας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, και οι Ανδρέας Παντελάκης και Θανάσης Πανούσης, μέλη. Ο Φ. Γιαννίτσας έχει τη θέση του προέδρου και στην Infosport Productions, που παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στον ΟΠΑΠ.
kkk Ιντερνετική εταιρεία κουπονιών και εκπτώσεων από τον Πέτρο Κωστόπουλο. Πρόκειται για τη myECoupon, με σκοπό τη «διανομή ή / και πώληση εκπτωτικών κουπονιών και γενικότερα εκπτώσεων ή / και προσφορών, καθώς και συναφών υπηρεσιών, μέσω του διαδικτύου, των δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων που να αφορούν πάσης φύσεως είδη και υπηρεσίες». Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και στο πρώτο ΔΣ μετέχουν ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Θανάσης Παπαχρήστου, δημοσιογράφος, ο Σπύρος Μισθός και ο Γιάννης Πενθερουδάκης.
kkk Νέα εταιρεία με τη συμμετοχή του Χρήστου Καλογρίτσα, πρώην εκδότη της «Πρώτης», με αντικείμενο τις συμμετοχές. Ονομάζεται Pileus Holding και ασχολείται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και με τη συμμετοχή σε εταιρείες πληροφορικής, ΜΜΕ, δημοσκοπήσεων και διαφημίσεων. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και στο πρώτο ΔΣ μετέχουν ο Χρήστος Καλογρίτσας, πρόεδρος, ο Αντώνης Μαργέτης, αντιπρόεδρος, ο Γιάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, διευθύνων σύμβουλος, και οι Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης και Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, μέλη.
kkk Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη ανέλαβε τη θέση της αντιπροέδρου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μετά τον ορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Πρόεδρος παραμένει ο Γιώργος Παπαλιός, ενώ στο νέο σχήμα μετέχουν ακόμη η Ίριδα Ζαχμανίδου (σκηνοθέτιδα, πρώην διευθύντρια προγράμματος του Mega), η Ελίζ Ζαλαντώ (παραγωγός), η Χριστίνα Κάλλας (σεναριογράφος – παραγωγός), ο Χένινγκ Κάμρε (διευθυντής φωτογραφίας) και ο Αντώνης Κοτζιάς (ειδικός ψηφιακών οπτικών εφέ).
kkk Ζημίες 367.468 ευρώ το 2010 εμφάνισαν τα Studio ATA έναντι ζημιών 791.191 ευρώ το 2009. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε στα 14.406.477 ευρώ από 21.488.414 ευρώ το 2009. Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 605.199 ευρώ, ενώ ο αριθμός του προσωπικού μειώθηκε από 71 σε 53 άτομα.
kkk Νέο ΔΣ στην Άδελε Εκδόσεις που ελέγχει την «Ισοτιμία». Μετά την εξαγορά της εφημερίδας, ο Γιάννης Βλαστάρης εξελέγη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Ριζιώτης και μέλος η Ρέα Σφήκα.

***

Σε αναζήτηση ραδιοφωνικής συχνότητας ο Νίκος Ευαγγελάτος. Ο πρώην παρουσιαστής έχει δημιουργήσει ένα γκρουπ από σάιτ με μεγάλη επισκεψιμότητα και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει περιεχόμενό τους στον χώρο του ραδιοφώνου.

***

sΠερικοπές στη «Δημοκρατία» των Φιλιππάκη – Μουλίνου. Οι εργαζόμενοι, που είχαν δεχτεί, με προτροπή και συνδικαλιστικών στελεχών, να πληρώνονται ένα εφάπαξ ποσόν μισθού χωρίς να γίνεται διάκριση για τα επιδόματα και την εργασία της Κυριακής, ενημερώνονται ότι θα γίνουν περικοπές μέχρι και 30%!
YΕπί… εννέα μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην «Εξπρές». Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «απαιτεί για τελευταία φορά την άμεση εξόφληση όλων των οφειλομένων».
ξΛουκέτο έβαλε άλλη μία περιφερειακή εφημερίδα. Μετά την «Τόλμη» του Ηρακλείου Κρήτης ανακοίνωσε την αναστολή έκδοσής της η πολιτική εφημερίδα «Τρικαλινά Νέα», που κυκλοφορούσε στα Τρίκαλα τα τελευταία πενήντα χρόνια.

***

Την έντονη αντίθεσή της εξέφρασε η ΠΟΕΣΥ για τη στάση που τήρησε η ΕΣΗΕΜ-Θ σχετικά με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων στον «Αγγελιοφόρο», κάνοντας λόγο για «υπονόμευση» της συνδικαλιστικής δράσης. Και ενώ στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται το πέρασμα των ατομικών συμβάσεων και στο συγκρότημα της «Μακεδονίας», η Ομοσπονδία εγκαλεί την Ένωση Συντακτών, καταλογίζοντάς της ότι έκανε λάθος δίνοντας τη συναίνεσή της στις μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων. Η αντίδραση προέκυψε μόλις γνωστοποιήθηκε το κείμενο της ατομικής σύμβασης, από το οποίο προκύπτει ότι η πλευρά της ιδιοκτησίας του «Αγγελιοφόρου» δεν προσφέρει καμία εγγύηση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας έναντι των μειώσεων κατά 12,5% για έναν χρόνο. Αντιθέτως, διατηρεί το δικαίωμα να απολύσει προσωπικό, ενώ απαγορεύει τις δικαστικές προσφυγές.

***

RΆρχισε να παίζει ξανά μουσική ο ΣΚΑΪ 100,3, που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ΑΕΠΙ εξαιτίας του «υψηλού τιμοκαταλόγου» της. Ο σταθμός συμφώνησε με τους Active Member να μεταδίδει τα τραγούδια τους, τα οποία δεν ανήκουν στο ρεπερτόριο της ΑΕΠΙ.
RΚαι σάιτ για την πλαστική χειρουργική και την ομορφιά στο www.realbeauty.gr. Πρόκειται για ένα νέο σάιτ, με ειδήσεις για την πλαστική χειρουργική και την ομορφιά γενικά, με πρωταγωνιστές γιατρούς και διάσημους πελάτες, έλληνες και ξένους.
RΗ αλλαγή της ομάδας παραγωγής στην Ena Productions είναι η αιτία για την καθυστέρηση του «Dancing with the stars» στον ΑΝΤ1. Όπως έγραψε η «Real News», ο οικονομικός έλεγχος που έδωσε εντολή ο Θοδωρής Κυριακού να γίνει στην εταιρεία παραγωγής του ομίλου κατέληξε στην απομάκρυνση των προσώπων που είχαν αναλάβει το σόου. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε νέα ομάδα παραγωγής και έτσι προκλήθηκε η καθυστέρηση στην πρεμιέρα του σόου.
RΑνανεώθηκε το δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών για 5 οικονομικές εφημερίδες. Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωνσταντίνος Ρόβλιας, οι οικονομικές εφημερίδες «Εξπρές», «Ημερησία», «Κέρδος», «Ναυτεμπορική» και «Χρηματιστήριο» έχουν, για το Α΄ εξάμηνο του 2011, το δικαίωμα δημοσίευσης προσκλήσεων και ισολογισμών ανωνύμων εταιρειών.
RΕγκρίθηκε η συγχώνευση των εταιρειών Γ. Δραγούνης Εκδόσεις και Έμφασις Εκδοτική, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Το μετοχικό κεφάλαιο της Γ. Δραγούνης Εκδόσεις ανέρχεται πλέον σε 2.948.758,26 ευρώ, με εισφορά 1.990.915,02 ευρώ από την Έμφασις.

***

Y ΔΙΑ πυρός και σιδήρου φαίνεται ότι θα περάσουν οι αποφάσεις της διοίκησης της ΕΡΤ για την πρόσληψη συμβασιούχων δημοσιογράφων. Κι αυτό διότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι αδίκως απορρίφθηκαν, καταγγέλλουν έλλειψη αξιοκρατίας και έχουν υποβάλει ενστάσεις. Μεταξύ αυτών κι ο Ν. Κούτρικας, οικονομικός συντάκτης, ο οποίος εργαζόταν στην ΕΡΤ, πήρε μέρος στον διαγωνισμό, αλλά οι επιτροπές τον έκριναν ακατάλληλο, αν και είναι στο επάγγελμα 19 ολόκληρα χρόνια. Την ίδια στιγμή επελέγησαν δημοσιογράφοι με ασυμβίβαστα, δύο ή τρεις δουλειές, ενώ άλλοι οδηγήθηκαν στην ανεργία.
sΕκπαιδευτική άδεια σε επτά υπαλλήλους της κρατικής τηλεόρασης στην Αθήνα και σε άλλους τρεις της ΕΤ3 έδωσε το ΔΣ της ΕΡΤ προκειμένου να εκπαιδευτούν για την υποχρέωση ανάρτησης όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο μέσω της «Διαύγειας».
sΑμφισβητεί η ΕΡΤ το πρόστιμο των 30.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από το ΕΣΡ στην ΕΤ3 το 2004 για μη τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας στην προβολή του ΔΗΚΚΙ και του Συνασπισμού. Η προσφυγή της εκδικάστηκε στο ΣτΕ και αναμένεται η απόφαση.
RΑποδέχθηκε το ΔΣ της ΕΡΤ την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει την υπάλληλό της Εύα Νικολαΐδου.
YΝέος αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΕΡΤ στο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου ο Βασίλης Αλεξόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ. Τακτικό μέλος στο ΔΣ του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, από πλευράς ΕΡΤ, είναι το μέλος του ΔΣ της εταιρείας
Ελένη Διβάνη.
sΣε κοινές εκπομπές συμφώνησαν να προχωρήσουν ΕΡΤ, Digea και Nova με βάση τα όσα συζητήθηκαν στη δεύτερη συνάντηση του υπουργείου Μεταφορών για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Έτσι, σύμφωνα με το σάιτ www.radiotvlink.gr, με βάση το σχέδιο εγκατάστασης ψηφιακών πομπών μέσα στο 2011 η Digea θα εκπέμψει στις περιοχές Λάρισα (Μάιος), Πάτρα (Ιούνιος), Ακαρνανικά (Σεπτέμβριος), Χανιά και Ηράκλειο (Οκτώβριος). Η ΕΡΤ προγραμματίζει εκπομπές σε Λάρισα – Τρίκαλα (Μάιος), Πάτρα (Ιούνιος), Κορινθιακό Κόλπο (Ιούλιος), Ρόδο (Αύγουστος), Αιτωλοακαρνανία (Σεπτέμβριος), Ηράκλειο (Οκτώβριος), Χανιά (Οκτώβριος), Ιωάννινα (Οκτώβριος), Φλώρινα (Οκτώβριος), Μυτιλήνη (Νοέμβριος), Ναύπλιο – Τρίπολη (Νοέμβριος). Η Nova σχεδιάζει την επίγεια ψηφιακή εκπομπή της στην Αττική (Μάιος – Ιούνιος) και στη Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος). Το ερώτημα είναι με ποιο σύστημα αποκωδικοποίησης θα εκπέμψουν, καθώς πρέπει να το ορίσει με Προεδρικό Διάταγμα η κυβέρνηση. Η ΕΡΤ χρησιμοποιεί το MPEG2 και η DIGEA το MPEG4.

***

3 Νέες αποκαλύψεις για τις κασέτες του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη δράση της παράγκας Νο2 θα κάνει η τηλεοπτική «Δίκη» αύριο, Δευτέρα, στις 22.00.
Στο στούντιο του Blue Sky, καλεσμένοι του Κυριάκου Θωμαΐδη, είναι ο βουλευτής Γ. Αμοιρίδης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΔ Σ. Βοργιάς, ο δημοσιογράφος Κ. Τσαρούχας και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Π. Γερακάρης.

***

ξΕκεί όπου απέτυχε η Ρίτσα Μπιζόγλη επιχειρεί να τα καταφέρει ο Προκόπης Δούκας. Ο λόγος για το κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου, για το οποίο ο πρώην παρουσιαστής της ΕΤ1 έχει κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να βγάλει εκτός τον Γιάννη Σκάλκο, τον πολιτικό συντάκτη που από τον Οκτώβριο τοποθετήθηκε στη θέση του κεντρικού παρουσιαστή, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ανανεωθεί το γερασμένο προφίλ της ΕΡΤ. Ο Προκόπης Δούκας το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει ουκ ολίγα κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς για να τον διαφημίσουν στον Λάμπη Ταγματάρχη. Όμως ο κεντρικός παρουσιαστής του Σαββατοκύριακου, με σύμμαχο την ανοδική τηλεθέαση, προσπαθεί να διατηρηθεί. Άλλωστε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα νούμερα του συγκεκριμένου δελτίου ήταν κατά μέσον όρο πάνω από το 7%. Παρ’ όλα αυτά, ο Προκόπης Δούκας συνεχίζει να ασκεί όλο και πιο ασφυκτική πίεση προκειμένου να καταλάβει τη θέση. Να θυμίσουμε ωστόσο πως η διοίκηση της ΕΡΤ όλο το τελευταίο διάστημα παρέπεμπε στη διαδικασία των δοκιμαστικών για δελτία, η οποία έχει προγραμματιστεί σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, ωστόσο δεν έχει διενεργηθεί ακόμη παρά μόνο για εκπομπές. Εκτός διαδικασίας είναι το καθημερινό κεντρικό δελτίο, το οποίο παρουσιάζει η Έλλη Στάη.

***

sΜε εξώδικο, που υπογράφει ο Θεμιστοκλής Σοφός, αντέδρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού στην ιστορία με τις κασέτες. Στο εξώδικο, που στρέφεται εναντίον εφημερίδων και μπλογκ, αναφέρεται πως «η δημοσίευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αναμετάδοση και φιλοξενία προσβλητικών χαρακτηρισμών και σχολίων σε βάρος του προσώπου του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη» «θα συνεπάγεται τη λήψη των αναγκαίων δικαστικών μέτρων».

***


Σχολιάστε εδώ