Άλλες δύο αποκαλύψεις του «Π» στη Βουλή

Πρόκειται για τον ελλιπή έλεγχο των ειδών που εισάγονται στη χώρα μας μέσω των λιμανιών του Πειραιά, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, που έχει ως συνέπεια πολλά απʼ αυτά να μην πληρώνουν δασμούς. Αλλά και την αποπληρωμή από το Δημόσιο του δανείου των 95 εκατ. ευρώ που είχε πάρει το Μέγαρο Μουσικής.

Για το πρώτο θέμα κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Άγγελος Κολοκοτρώνης (πάνω), ο οποίος ερωτά τον υπουργό Οικονομικών αν σκοπεύει να πάρει μέτρα και κυρίως να προμηθευτεί υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να οργανωθούν τα μεγάλα λιμάνια της χώρας στα πρότυπα των ιταλικών, για να παταχθεί η λαθραία εισαγωγή εμπορευμάτων και η τεράστια φοροδιαφυγή.

Για την υπόθεση του Μεγάρου Μουσικής ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος και ζητά να πληροφορηθεί τα εξής:

• Μπορεί το υπουργείο να μας πληροφορήσει ποιο μπορεί να είναι το σκεπτικό του, όταν «πρέπει» να αναλάβει την υποχρέωση, το καταχρεωμένο από εκατό μεριές, Δημόσιο, να επωμιστεί, το όποιο καθυστερημένο δάνειο του Μεγάρου Μουσικής;

• Για ποιους λόγους χαρίζεται προκαταβολικώς από το υπουργείο αυτό το δάνειο και γιατί δεν δεσμεύθηκαν, από καιρό πριν, οι εισπράξεις του Μεγάρου Μουσικής, με συνεννόηση και του υπουργού Πολιτισμού; Ποιοι και γιατί ολιγώρησαν;

Και για τον χρυσό

Την αποκάλυψη που είχε κάνει το «Π» από τον Νοέμβριο του 2005, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Σημίτη είχε ξεπουλήσει 20 τόνους από τον ελληνικό χρυσό και μάλιστα σε χαμηλή τιμή, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κων. Αϊβαλιώτης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, την οποία ανέπτυξε προφορικά σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Αϊβαλιώτης (κάτω) είπε:

«Όχι μόνο έχουμε τον μισό μας χρυσό στο εξωτερικό –επαναλαμβάνω, 75 τόνους– πληρώνουμε και 90.000 ευρώ φύλακτρα –αυτά λέει η απάντηση που φαντάζομαι θα έχει και ο κύριος υπουργός στα χέρια του– σε τρεις ξένες τράπεζες και ακούω από πάνω τον κ. Κουσελά εδώ, πριν από έναν μήνα, να λέει ότι ο ελληνικός χρυσός βρίσκεται έξω γιατί έχουν προηγμένα συστήματα ασφαλείας οι ξένες τράπεζες, σαν η Ελλάδα να είναι “Μπανανία” και να μην έχει η Τράπεζα της Ελλάδος ένα θησαυροφυλάκιο να φυλάξει τον ελληνικό χρυσό.

Οι έλληνες πολίτες όμως είναι ενοχλημένοι, αφού η εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” επανέφερε το ζήτημα του ελληνικού χρυσού, κύριε υπουργέ, που είχε θέσει έτσι κι αλλιώς τον Νοέμβριο του 2005 για την πώληση 20 τόνων χρυσού επί εποχής κυβέρνησης του κ. Σημίτη, που είναι το 15% του αποθέματός μας και μάλιστα καταγγέλλει η εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του κ. Κουρή ότι υπήρξε απώλεια υπεραξίας 37 εκατομμυρίων».

«Περιμένω», κατέληξε ο κ. Αϊβαλιώτης, «να ενημερώσει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης την εθνική αντιπροσωπεία γιατί έγινε η πώληση των 20 τόνων χρυσού επί εποχής Σημίτη».


Σχολιάστε εδώ